Παναθηναϊκός: Είναι αλλιώς να είσαι... Εργκίν Αταμάν!

Αταμάν: Οι δηλώσεις μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα

O κόουτς Αταμάν μιλώντας για τον σημερινό αγώνα στην Ιταλία είπε (σε ελεύθερη μετάφραση) ότι είναι καλό το rotation αλλά πολλές φορές φέτος έχει δει την ομάδα να παίζει υπέροχα χρησιμοποιώντας 6-7 παίκτες.

Σε απάντηση όσων τον κατηγορούν ότι στο τέλος θα… σκάσει τους βασικούς λες κι αυτός δεν τους βλέπει κάθε μέρα στις προπονήσεις για να ξέρει καλύτερα.

Έλειπε ένας προπονητής με τίτλους, προσωπικότητα και μάστερ της ατάκας από τον Παναθηναϊκό εδώ και χρόνια.

Η λογική του (“μετράει μόνο το αποτέλεσμα κι αν είναι να κερδίσω ας το κάνω παίζοντας με πεντάδα επί 40 λεπτά”) είναι συνεπής με τη λογική των περισσότερων που παρακολουθούν σπορ στην Ελλάδα.

Η στρατηγική του (“ψάχνω να βρω τι θα κάνω για να ευνοηθώ εγώ αλλά και για να μην αφήσω τον αντίπαλο να παίξει”) ενθουσιάζει τους δημοσιογράφους. Η άνεσή του στο φακό τον κάνει απαραίτητο στα κανάλια αν και το σουλούπι του δεν το λες και γοητευτικό.

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι παίκτες και προπονητές, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, λένε συνήθως τετριμμένα.

Η ευκολία με την οποία τοποθετείται για οτιδήποτε, ακόμα κι όταν θέλει να τα βάλει με τους δικούς του αθλητές, τον κάνει φίρμα.

Όπως κι η γενικότερη απλοϊκότητα με την οποία πάντα αντιμετωπίζει τα πράγματα. Στην Ελλάδα το να μιλάς όπως πρέπει σε βοηθά περισσότερο από το να ξέρεις.

Άλλωστε την απόλυτη γνώση σε όλα των μονοπωλούν οι προπονητές των …social!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News