Παναθηναϊκός: Ο προάγγελος της επόμενης μέρας...

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Ούτε το μεγαλύτερο στάδιο στον κόσμο δε θα τον χωράει!

Πολύ όμορφη εικόνα στο Μαρούσι τις προάλλες στο ματς με τον Προμηθέα. Πολύς κόσμος, οικογένειες, μέχρι και μωρά είδαμε!

Οι βάσεις άρχισαν να μπαίνουν πριν από μήνες ώστε το τριφύλλι να επιστρέψει εμφατικά εκεί που ανήκει.

Σε ιστορικά χαμηλά βρέθηκε το σωματείο την προηγούμενη τριετία. Ο υποβιβασμός των ανταγωνιστών έφερε εφησυχασμό και απροθυμία για επενδύσεις, κάτι που είχε αρχίσει να διαφαίνεται από την δεύτερη θητεία Πιτίνο.

Ο Αμερικανός (που έτσι κι αλλιώς ήθελε να γυρίσει στον τόπο του) δεν είναι αφελής, κατάλαβε πως μόνο φθορά θα μπορούσε να υπάρξει και πήδηξε από το καράβι στο ιδανικό χρονικό σημείο, αφήνοντας στη θέση του …μαθητευόμενους μάγους.

Ο Παναθηναϊκός όπως τον ξέραμε είχε τελειώσει. Την προηγούμενη τριετία βολόδερνε, οπότε έπρεπε το καλοκαίρι , από την στιγμή που η διοίκηση πήρε το ΟΑΚΑ κι άρχισε να τρέφει μεγαλεπήβολα σχέδια, να δημιουργηθούν οι συνθήκες, η επόμενη φουρνιά αθλητών, προπονητών να έχει το δικαίωμα να πετύχει.

Βλέπετε ήταν τόσο ακραία η επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, που δεν έδινε την δυνατότητα στους επόμενους να μπορούν να επιτύχουν. Εδώ νταμπλ έπαιρνες επί Οντέτ Κάτας και τον Ισραηλινό τον έβριζαν σχεδόν όλοι!

Τα χειρότερα όμως ήρθαν μετά. Ο Παναθηναϊκός από εκεί που σαν μέγεθος φάνταζε η κορυφή για έναν άνθρωπο του μπάσκετ, κατέληξε ανεπιθύμητος προορισμός!!! Κανένας δεν μπορούσε να φορέσει το κοστούμι του Ζοτς, κανένας να φορέσει τα παπούτσια του Διαμαντίδη.

Ο μοναδικός τρόπος να δημιουργηθεί η επόμενη ημέρα, ήταν να κλείσει αυτός ο κύκλος με μία εμφατική αποτυχία (σαν την περσινή όπου ο Ολυμπιακός βαρέθηκε να σε νικάει) και να δημιουργηθούν συνθήκες επιτυχίας για τους επόμενους.

Πως; Αρχικά με μπόλικο χρήμα σε μία σεζόν μεταβατική που όμως η προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί με τρομερή διάθεση από τον κόσμο και τα αποτελέσματα σε προδιαθέτουν για πολύ μεγάλα πράγματα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News