Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα το 4ο σερί Κύπελλο, του... Τσαρτσαρή!

Τσαρτσαρής: "Άδικο να στήνουμε στη γωνία τον Πασκουάλ"

Σαν σήμερα, το 2008, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το 4ο σερί Κύπελλό του, νικώντας τον Ολυμπιακό με σκορ 81-79.

Το πολύ καλό παιχνίδι του Κώστα Τσαρτσαρή ανταμείφθηκε με τον τίτλο του MVP. Ήταν η τρίτη συνεχής φορά που ο διεθνής φόργουορντ έπαιρνε το συγκεκριμένο βραβείο, είχαν προηγηθεί τα βραβεία του 2006 στο Γαλάτσι στον τελικό κόντρα στο Μαρούσι και του 2007 στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΑΓΟΡ.

Ο ψηλός ήταν κομβικός στο να φτάσει η διαφορά στο +13, στο β΄ μέρος, πριν ο Ολυμπιακός φτάσει σε απόσταση βολής (70-72). Σουτ του Σπανούλη διαμόρφωσε το 70-75 και μετά από βολές του Βασιλόπουλου (72-75) άρχισε το γαϊτανάκι από τη γραμμή.

Ο Διαμαντίδης και ο Γκριρ ευστόχησαν (75-78) όχι όμως και ο Σπανούλης που έστειλε ένα ζευγάρι στο σίδερο. Ο Γκριρ πήγε ξανά στη γραμμή, έβαλε μία βολή και με δικό του φόλοου ισοφάρισε σε 78-78!

Όπως ήταν λογικό, ο Παναγιώτης Γιαννάκης θέλησε να έχει η ομάδα την ευθύνη για την τελευταία επίθεση, οπότε ο Ολυμπιακός έκανε γρήγορο φάουλ στα 12 δευτερόλεπτα.

Ο Γιασικεβίτσιους ευστόχησε (78-80) αλλά στη συνέχεια ο Γκριρ λάθεψε στη μία από τις δύο βολές (79-80). Με τρία δευτερόλεπτα να απομένουν στις βολές πήγε ο Κένεντι Ουίνστον.

Έβαλε την πρώτη, έχασε τη δεύτερη (για να κυλήσει ο χρόνος) και ο Τεόντοσιτς δεν πρόλαβε να κατέβει τουλάχιστον κάτω από τη σέντρα. Ο τελικός τελείωσε και βάφτηκε πράσινος (79-81).

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News