Ντίνο Ράτζα: «Αν έμενα στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς...»

Συγκλονιστικός Ράτζα για θάνατο Ντράζεν - Γιατί δε συνεργάστηκε με Ομπράντοβιτς

Για το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Ντίνο Ράτζα, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.

Ο Ντίνο Ράτζα άφησε το NBA προκειμένου να ντυθεί στα πράσινα και με τον Παναθηναϊκό κατάφερε να κατακτήσει δύο σερί πρωταθλήματα και να ζήσει γενικότερα μεγάλες στιγμές στη θητεία του.

Ωστόσο πριν την έλευση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την αρχή των χρυσών ετών για τη μετέπειτα αυτοκρατορία του συλλόγου σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Κροάτης πρώην μπασκετμπολίστας αποχώρησε από το Τριφύλλι.

Με δηλώσεις που έκανε μάλιστα αναφέρεται τόσο στο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό όσο και στο γεγονός ότι έφυγε και δεν πρόλαβε να ζήσει όσα ακολούθησαν στην πορεία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήθελα να διεκδικήσω τίτλους και δεν μετανιώνω καθόλου που έφυγα από το ΝΒΑ και πήγα στην Ελλάδα. Ερωτεύτηκα τη χώρα αυτή, αν δεν πήγαινα δεν θα ήξερα τι έχανα. Ο καιρός που πέρασα εκεί είναι ανεκτίμητος. Είναι πραγματικοί Βαλκάνιοι, σαν και μας τους Δαλματούς σε ό,τι αφορά στην τρέλα, τη νοοτροπία και λατρεύουν το μπάσκετ».

Για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό: «Χτύπησα τον γιο του ιδιοκτήτη, τον τωρινό ιδιοκτήτη της ομάδας. Λυπάμαι».

Για το τι μπορούσε να είχε πετύχει με τον Ομπράντοβιτς: «Το σκέφτομαι ακόμη. Ήξερα από τότε που ήμασταν συμπαίκτες και συγκάτοικοι ότι θα γινόταν σπουδαίος προπονητής. Ερχόταν στην προπόνηση και μας τακτοποιούσε. Δεν ξέρεις ποτέ πόσο ψηλά θα φτάσει κάποιος, αλλά για εκείνος ήμουν βέβαιος πως θα γίνει σπουδαίος. Είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών. Ο άνθρωπός έχει πάρει εννιά φορές την Ευρωλίγκα, τι συζητάμε; Όταν μιλάει ο Ζέλικο, πρέπει όλοι να βαράμε προσοχή!».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News