Απολαυστικός Παναθηναϊκός, έλαμψαν όλα τα αστέρια του στο ΟΑΚΑ! (vids)

Απολαυστικός Παναθηναϊκός, έλαμψαν όλα τα αστέρια του στο ΟΑΚΑ! (vids)

Με πολλά «φρέσκα» πρόσωπα και μπάσκετ υψηλού επιπέδου ο Παναθηναϊκός Aktor ολοκλήρωσε τη regular season της Basket League με τον καλύτερο τρόπο και «ισοπέδωσε» (93-62) τον Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ. Επιστροφή για Αντετοκούνμπο που μοίρασε τάπες.

Ο καυτός Κέντρικ Ναν ξεκίνησε με πέντε συνεχόμενους πόντους (και τρίποντο) στο παιχνίδι (5-2). Το τηλεοπτικό τάιμ άουτ βρήκε τους Πατρινούς μπροστά στο σκορ (9-12). Στην επιστροφή των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Ο Παπαπέτρου ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων από τη γωνία για την ισοφάριση (12-12). Δια χειρός Ναν οι «πράσινοι» επανήλθαν στη θέση του οδηγού (14-12).

Από κλέψιμο του Βιλντόζα ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αντεπίθεση, ο Παπαπέτρου πάσαρε πίσω από την πλάτη και ο Αντετοκούνμπο κάρφωσε (16-12). Ο «Πάπι» που… τιμωρήθηκε από τον Αταμάν για την εμφάνισή του στο ΣΕΦ, έκανε το 2/2 από τα 6,75 (19-15).

Ο Γκριγκόνις προστέθηκε στη λίστα των σκόρερς με τρίποντο στον αιφνιδιασμό (24-17). Μετά από 11,5 λεπτά ο Μήτογλου άφησε τη θέση του στον Χουάντσο. Ο Βιλντόζα σκόραρε για τρεις και έφερε την πρώτη διψήφια απόσταση στο ΟΑΚΑ, ακολούθησε τάπα από τον Αντετοκούνμπο (27-17). Ο Αργεντινός μοίρασε ωραία ασίστ, ο Καλαϊτζάκης σκόραρε κάτω από το καλάθι (29-17).

Ο Πάπας σκόραρε πέντε συνεχόμενους πόντους και έδωσε ανάσα στον Προμηθέα (29-22). Ο Γκριγκόνις έκανε το 2/2 από μακρινή απόσταση, ενώ πέτυχε και ένα ακόμη καλάθι έπειτα από νέα τάπα από τον Αντετοκούνμπο (34-22). Καθαρό κόψιμο του Μπαλτσερόφσκι χρέωσαν με φάουλ οι διαιτητές υπό τις έντονες διαμαρτυρίες του Αταμάν. Ο Γκριγκόνις δεν αστόχησε και στο τρίτο τρίποντο (42-26).

Ο Χουάντσο στο κάρφωμα του αγώνα ξεσήκωσε τους θεατές στο κλειστό (44-26). Ο Μωραϊτης αντικατέστησε τον Σλούκα στο 18′. Μπαλτσερόφσκι και Μωραϊτης ανέβασαν την απόσταση στους 22 πόντους για το 49-27 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 21′ ο Παναθηναϊκός Aktor εκτέλεσε τις πρώτες του βολές με τον Βιλντόζα να παίρνει το μάξιμουμ (51-27). Ο Αργεντινός πήρε όλο τον δρόμο προς το καλάθι και ανέβηκε στους 7 πόντους (53-30). Ο Χουάντσο σκόραρε από τα 8 μέτρα για τρεις (58-36). Ο Βιλντόζα είχε μια άσχημη προσγείωση σε ένα χώρο που ήταν καθιστοί δύο μικροί φίλοι του Παναθηναϊκού, ευτυχώς, δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα.

Σε τρελά κέφια οι «πράσινοι» συνέχισαν με τον ίδιο αριθμό σε άμυνα και επίθεση. Ο Μωραϊτης έδωσε ασίστ στον Χουάντσο, ο οποίος σκόραρε γκολ-φάουλ, ο Ισπανός πυροβόλησε και με νέο τρίποντο στη συνέχεια (72-46). Ο Καλαϊτζάκης πήρε το απόλυτο στον αιφνιδιασμό χρεώνοντας και τον Κόνιαρη με το τρίτο του φάουλ (75-46).

Το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε με καλάθι από τον Μπαλτσερόφσκι. Ο Βιλντόζα με ταμπλό σε επίθεση 3 εναντίον 1 ανέβασε τον Παναθηναϊκό στους 82 πόντους. Ο Μωραϊτης συνέχισε ακάθεκτος με 3/4 τρίποντα (86-53). Ο Εξάστερος έκρυψε τη μπάλα και ο Μωραϊτης το έσταξε και πάλι (91-56). Ο Μπαλτσερόφσκι επιχείρησε δεύτερο τρίποντο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 49-27, 75-46, 93-62

Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Μήτογλου

Η δωδεκάδα του Προμηθέα: Ρέινολντς, Κάουαν, Πλώτας, Κόνιαρης, Μπαζίνας, Πάπας, Χρυσικόπουλος, Κόφι, Στέφενς, Ετσενίκε, Καραγιαννίδης, Χέιλ

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News