Παπαθεοδώρου: «Δεν είναι το πιο πιθανό να γυρίσει ο Χεζόνια στον Παναθηναϊκό» (vid)

Παπαθεοδώρου: «Δεν είναι το πιο πιθανό να γυρίσει ο Χεζόνια στον Παναθηναϊκό» (vid)

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου σχολίασε τη νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή Magic Euroleague:

«Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου θα ταξίδευε στην Αθήνα για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο του Φίλιππου. Η Ρούξι είχε ζητήσει φανέλα του Λεσόρ πριν φύγει από τη ζωή. Και δείτε τι έγινε. Την πήρε τη φανέλα χωρίς μητέρα, χωρίς πατέρα. Αυτά για να βαρύνω την ατμόσφαιρα.

Το περιβάλλον ήταν εχθρικό για τον Λεσόρ. Απάντησε με εκκωφαντικό, αγωνιστικό τρόπο. Πανηγύρισε έντονα στο σωστό πλαίσιο. Είδαμε περίεργες συμπεριφορές. Μετά το 4ο φάουλ του Τεόντοσιτς εκείνος έσκυψε και είπε κάτι στον Χάνγκα. Επέστρεψε και έκανε ένα ούλτρα αντι-αθλητικό φάουλ.

Η τελευταία κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού έγινε με τη Ζαλγκίρις. Άλλο να παίξεις με τη Ζαλγκίρις στην αρχή, άλλο στη μέση και άλλο στο τέλος της σεζόν. Το ίδιο και με την Εφές. Ο Παναθηναϊκός βρήκε μια αποδεκατισμένη Εφές και έβγαλε τα μάτια του.

Η κατάσταση του Βιλντόζα επιδεινώθηκε, γιατί… από τη λαχτάρα του να μπει μέσα να παίξει. Ο Ουόκαπ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, δεν πατούσε καλά στα πόδια του και έμεινε χαμηλά στο σκοράρισμα. 

Ο σκακιστής είναι πάντα, ο ήρεμος. Ποιος έβγαλε το προσωνύμιο ”σκακιστής” στον Μπαρτζώκα; Για αυτό, το σκάκι δεν είναι τηλεοπτικό. Αυτές οι αντιδράσεις είναι ταβλαδόρου. Κανένας σκακιστής δεν έχει πετάξει το σκάκι. Έχεις δει τον Γκασπάροφ να πετάει το σκάκι;

Τελικά είναι καλός ο Σλούκας; Αναπλήρωσε, έλεγαν, το κενό του Σλούκα στον Ολυμπιακό με την απόκτηση του Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος. Θα το άκουσε και ο ίδιος ο Γκος και θα είπε ”μπάστα”. Στη θέση των combo guard πιστεύω θα υπάρξει μια σοβαρή επένδυση και από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Μετά το ματς στο ΣΕΦ ο Αταμάν ήταν κυρίως έξαλλος με τους παίκτες του πάγκου. Και το εξέφρασε και δημόσια και ιδιωτικά. Οκτώ λεπτά ο Χουάντσο με Ερυθρό Αστέρα, μηδέν ο Παπαπέτρου, ο Μπαλτσερόφσκι έπαθε ”Τζίμη Πατίκα” μπροστά στο καλάθι. Έμεινε με ένα σέντερ ο Παναθηναϊκός, θα μπει άμεσα στο ροτέισον ο Αντετοκούνμπο.

Ο λόγος που προβληματίστηκα για τον Χεζόνια ήταν η επιμονή της Marca. Δεν μπορεί ένα μέσο που έχει πολύ καλές πληροφορίες για το ρεπορτάζ της Ρεάλ Μαδρίτης, να ισχυρίζεται ότι θα πάει στον Παναθηναϊκό.

Θα έλεγα ότι το θέμα του Χεζόνια είναι πολύ πιο ανοικτό από όσο θα περίμενε κανείς. Ο Χεζόνια έχει φίλους στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι το πιο πιθανό να γυρίσει πίσω. Όχι μόνο δεν έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, είναι πάρα πολύ μακριά να ειπωθεί κάτι τέτοιο. Θα αργήσει το θέμα.

Τέτοια εποχή πέρσι ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να υπογράψει τον Βιλντόζα και τον Καμπάτσο. Με τον Καμπάτσο έφτασε πολύ κοντά. Ένας από τους ανθρώπους που συμβουλεύτηκε ο Καμπάτσο, έπαιξε αρνητικό ρόλο στην υπόθεση. Η περίπτωση Χεζόνια δεν είναι συνηθισμένη και δεν πρέπει να την εντάξουμε μαζί με τους κανονικούς παίκτες.

Δεν προκύπτει με βάση τις πληροφορίες, μια προχωρημένη υπόθεση. Ο Χεζόνια είναι περιζήτητος, είναι το καλύτερο 3-4άρι στην Ευρώπη. Η Ρεάλ έχει κάνει προσέγγιση δύο φορές κι αυτό που του έχει πει είναι ότι διατίθεται να του δώσει και πενταετές συμβόλαιο. Αυτά που έκανε μετά το Copa del Ray, δεν πήγε με τους συμπαίκτες του να πανηγυρίσει. Έχει και τα δικά του. Γι αυτό τον έβγαλε στη σέντρα και η Marca.

Σήμερα που μιλάμε, υπάρχουν 2-3 ομάδες του NBA που έχουν κυκλώσει το όνομά του. Αν μπορεί να παίξει ο Ντεκ, γιατί να μην μπορεί ο Χεζόνια; Αν μπορεί ο Φοντέκιο. Σεζόν καριέρας κάνει, πρωταγωνιστής είναι. Θα πουλήσει τον εαυτό του ο Χεζόνια πάρα πολύ ακριβά! Έχει… φύγει το νούμερό του, δεν ξέρω το μυαλό του ιδίου ή του ατζέντη. Έχει σχεδόν διπλασιαστεί το νούμερό του από αυτό που παίρνει στη Ρεάλ.

Ο Χεζόνια πήγε αυθημερόν με ίωση στο Βερολίνο για να παίξει με την Άλμπα Βερολίνου και έβαλε 22 πόντους. Η περίπτωσή του δεν είναι τόσο απλή, όσο παρουσιάζεται. Δεν λέμε ότι έχει χαλάσει, ούτε ότι έχει φτιάξει. Δεν είναι ώριμη η κατάσταση. Μπορεί να γίνει, γιατί υπάρχει αμοιβαία θέληση. Όσο δεν έχει κλείσει και το θέμα του Ταβάρες, να κρατάμε και μικρό καλάθι.»

Δείτε παρακάτω:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News