Euroleague βαθμολογία: Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από τον Ολυμπιακό - Ο λόγος

Παπανικολάου σε Σλούκα: «Εδώ δεν δεχόμαστε τέτοια» (vid)

Στη βαθμολογία της Euroleague ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πάνω από τον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι έχει κάνει δύο ήττες από τον αιώνιο αντίπαλο στη διοργάνωση.

Βλέποντας τη βαθμολογία της Euroleague όπως έχει σχηματιστεί μετά από 29 παιχνίδια θα παρατηρήσουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία θέση πιο πάνω από τον Ολυμπιακό (18-11 αμφότεροι) παρά το γεγονός ότι οι Πειραιώτες έχουν κερδίσει και τα δύο παιχνίδια του θεσμού.

Σε πιθανές ισοβαθμίες η Euroleague έχει ως κριτήρια τις νίκες στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων, ωστόσο επειδή δεν έχει διεξαχθεί ακόμη η δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Ο λόγος που οι πράσινοι, αυτή τη στιγμή, υπερτερούν στη βαθμολογία από τον αιώνιο αντίπαλό τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι διαθέτουν καλύτερη συνολική διαφορά πόντων (+/-) σε σχέση με τις ομάδες που αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν (Ολυμπιακό, Φένερ).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Τριφύλλι στην ισοβαθμία, εκτός από τον Ολυμπιακό, δεν υπερτερεί ούτε κόντρα στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News