Παναθηναϊκός: Για 14η φορά πρώτος σε regular season!

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 73-89: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Πυλαία εξασφάλισε την πρώτη θέση στη regular season της Basket League για 14η φορά στην ιστορία του.

Ο Παναθηναϊκός μετά και τη νίκη του στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στο 20-1 και να εξασφαλίσει, μία αγωνιστική πριν το φινάλε, την πρώτη θέση της regular season στην Basket League.

Οι πράσινοι έγραψαν ιστορία, καθώς επέστρεψαν μετά από τρία χρόνια στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος κι έπειτα το κατάφεραν αυτό για συνολικά 14η φορά στην ιστορία τους.

Όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Στα χρόνια της Stoiximan Basket League, οι ομάδες που βρέθηκαν πρώτες στο τέλος της κανονικής περιόδου…

Ολυμπιακός: 15

Παναθηναϊκός AKTOR: 14

ΑΕΚ Betsson: 2

ΠΑΟΚ mateco: 1

Στην ιστορική διαδρομή της Stoiximan Basket League, έχει δημιουργηθεί ένας ισχυρός κανόνας τον οποίο φιλοδοξεί να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός AKTOR. Στο 73,33% (22/30) των 30 προηγούμενων σεζόν του επαγγελματικού Πρωταθλήματος –χωρίς να υπολογίζουμε τη σεζόν 2019-20 που διακόπηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και δεν πραγματοποιήθηκαν πλέι οφ- οι ομάδες που κατέκτησαν την πρωτιά της κανονικής περιόδου, πανηγύρισαν στο τέλος της σεζόν και τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μάλιστα δεν αποτέλεσε ποτέ μέρος της εξαίρεσης αυτού του κανόνα με αρνητικό τρόπο. Στις 12 περιπτώσεις που αναδείχτηκε δηλαδή 1ος στην κανονική περίοδο -χωρίς να υπολογίζεται η σεζόν 2019-20- στέφθηκε στο τέλος της σεζόν και πρωταθλητής.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News