Το παρασκήνιο με Σλούκα - Παπανικολάου - Η παρεξήγηση στο ντέρμπι του ΣΕΦ

Το παρασκήνιο με Σλούκα - Παπανικολάου - Η παρεξήγηση στο ντέρμπι του ΣΕΦ

Η κόντρα του Σλούκα και του Παπανικολάου έχει… επεισόδια με το ξεκίνημα να γίνεται από τα «Δύο Αοράκια» τον περασμένο μήνα, όταν ο παίκτης του Ολυμπιακού είχε υπερασπιστεί τον αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η στήλη Slam Dunk:

«Κάθε ματς ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες παράγει ένταση, συναισθήματα, θέματα. Αν ψαχτείς θα βρεις και πληροφορίες. Όποιος ψάχνει, βρίσκει που λέει και μια ψυχή. Κι αυτό που έκανε ο Παπανικολάου δείχνοντας «σιωπή» δε θα μπορούσε να μην έχει ερμηνεία. Τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος «γιατί το έκανες;»

Και ο αρχηγός του Ολυμπιακού εξήγησε: «Ο Κώστας έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο και πανηγύρισε, εγώ με τη σειρά μου ήθελα να δείξω οτί εδώ είμαστε εμείς, εδώ παίζουμε εμείς και δεν δεχόμαστε από κανέναν να κάνει το οτιδήποτε. Αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα της έκφρασής του στο παρκέ».

Τι συνέβη; Ποια είναι η αλληλουχία των γεγονότων; Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Σλούκας πέτυχε ένα τρίποντο και πανηγύρισε βγάζοντας τη γλώσσα του όπως συνηθίζει να κάνει και στο ΟΑΚΑ. Έγκλημα; Προφανώς όχι. Πανηγύρισε ένα καλάθι της ομάδας του. Ο Παπανικολάου το είδε, το κράτησε και απάντησε.

Στο τρίποντο που έβαλε εκείνος μετά, έκανε «σσσσσς»…. Το έκανε ξανά και στο β μέρος. Κι ήταν τόσο έντονο και χαρακτηριστικό, λέγοντας και κάποια γαλλικά, που έμοιαζε σαν ανάγκη να απαντήσει. Υπήρχε ανάγκη και δεν του βγήκε στο γήπεδο.

Μετά το Ηράκλειο προκλήθηκε «θέμα». Που δεν αμφισβητείται. Η αντίδραση του Παπανικολάου στο τότε σύνθημα για τον Σλούκα, δεν άρεσε. Κι άκουσε από ένα κομμάτι, χοντρό κράξιμο. Μην κοιτάτε τα social media και τους κάθε λογής τυχαίους που εκφράζουν άποψη και αν το 99% είπε «μπράβο». Πολλές φορές οι συμπεριφορές δεν ορίζονται από τις πλειοψηφίες, ούτε κάποια ψηφοφορία θα γίνει αν άρεσε αυτή η κίνηση.

Οι «σκληροί» εξήγησαν ότι αυτό δε θα ξαναγίνει. Και δεν θα ξαναγίνει. Ο Παπανικολάου έκανε το δικό του statement. Κι αυτό στο πρόγραμμα είναι. Καμία αντίδραση δεν ποινικοποιείται. Καταγράφεται, εξηγείται, αναλύεται. Ο Παπ «απάντησε» στο ΣΕΦ με το δικό του mea culpa για την κίνηση στο Ηράκλειο. Όπως θα έλεγε κι ο Πασχάλης «ήταν ένα στιγμιαίο λάθος». Από την Κρήτη στο ΣΕΦ, μια συγγνώμη δρόμος. Τα γεγονότα δεν αμφισβητούνται.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News