Γιασικεβίτσιους: «Το ντέρμπι αιωνίων δε συγκρίνεται με κανένα»

Παναθηναϊκός-Φενέρ: Οι συνθήκες που κάνουν το ματς... ιδιαίτερο!

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν τεχνικός της Φενερμπχτσέ, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανέφερε την άποψή του για το ντέρμπι των αιωνίων στην Ελλάδα.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει ζήσει στην Ελλάδα αρκετά χρόνια, καθώς έπαιξε στον Παναθηναϊκό στο παρελθόν και συνεπώς γνωρίζει από πρώτο χέρι τη δυναμική που έχουν τα ντέρμπι αιωνίων.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα δήλωσε, τα συγκεκριμένα ντέρμπι, δε συγκρίνονται με κανένα άλλο, καθώς η ατμόσφαιρα είναι «καυτή» και υπάρχει μεγάλη ένταση και πολύ πάθος κι από τις δύο πλευρές.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να συγκριθεί με ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Νομίζω μαζί με το ντέρμπι της Σερβίας ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν, είναι τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Για μένα, πάντως, το ελληνικό ντέρμπι δεν συγκρίνεται με κανένα.

Είχα Έλληνες συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα, οι οποίοι απογοητεύτηκαν όταν έζησαν το El Clasico. Είναι λόγω των φιλάθλων. Εδώ είναι πιο ήρεμοι, πιο ευγενικοί και η αστυνομία τους ελέγχει καλύτερα. Αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, ενώ και στη Σερβία είναι πραγματικός πόλεμος. Οι φίλαθλοι δεν συγκρίνονται».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News