Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Αυτά θέλει μέσα στο ΣΕΦ!

Προμηθέας-Παναθηναϊκός 54-69: Τα highlights της νίκης

Στη νίκη μέσα στο ΣΕΦ τον Οκτώβρη, χρησιμοποίησες πολλά τρικ στην άμυνα. Ιδίως στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού η ομάδα έπαιξε με τρεις ψηλούς ή με έναν, τον Μήτογλου, για να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ολυμπιακό στη θέση 5 και mismatch με τον Φαλ στην επίθεση.

Χρησιμοποίησες τον Ερνανγκόμεθ στη θέση 3 απέναντι στους πόιντ γκαρντς του οικοδεσπότη.

Με τον Ισπανό σε κέφια είχες έναν ακόμα μακρύ παίκτη στο γήπεδο και δεν επέτρεψες στον αντίπαλο να ζυγώσει το καλάθι σου αφού τα μεγάλα άκρα του Ντίνου και του Ίβηρα περίμεναν τις μπάλες για να τις αλλοιώσουν.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που είχες παίξει με σιγουριά, αυτοπεποίθηση απέναντι σε αντίπαλο που σε είχε κερδίσει 19 σερί φορές! Στο τέλος γ’ περιόδου με το σκορ στο 43-45, πολλοί έβλεπαν άλλη μια ήττα του Παναθηναϊκού.

Το θηριώδες σερί της διετίας που προηγήθηκε είχε πειράξει το μυαλό των πρασίνων, οι οποίοι δεν είχαν αυτοπεποίθηση ακόμα κι όποτε ο αντίπαλος φαινόταν χλωμός: το ίδιο που πάθαιναν οι κόκκινοι τον καιρό του Ομπράντοβιτς.

Σε εκείνο το ματς ο φιλοξενούμενους εμπιστεύτηκε τον εαυτό του, μπήκε στην τελική ευθεία με σταθερό βηματισμό, πήδηξε τα τελευταία εμπόδια χωρίς να τα ακουμπήσει και αύξησε τη διαφορά, τσεπώνοντας και το +12! Με αυτή τη νοοτροπία πρέπει να παίξουν και σήμερα οι φιλοξενούμενοι.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News