Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Εκεί θα τους χτυπήσει!

Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 75-73: Η κριτική των παικτών του Εξάστερου

Τέλος Οκτώβρη στη νίκη στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα ο Ντίνος Μήτογλου ήταν κυριαρχικός και στις δύο πλευρές του παρκέ με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 κοψίματα.

Ο Ελληνας ψηλός γέμισε εκνευρισμό τους αντιπάλους που στο β΄ μέρος έβλεπαν το καλάθι σαν …δαχτυλήθρα.

Με το σκορ 52-56 υπέρ του Παναθηναϊκού ακολούθησαν 1/4 βολές από Πίτερς και Κάνααν, ενώ ο Μήτογλου με καλάθι στη λήξη της επίθεσης ανέβασε τη διαφορά και ταυτόχρονα έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων.

Εκείνη την βραδιά είχες πάρει σημαντικές βοήθειες από Χουάντσο (πρόσφερε 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, μία ασίστ, 2 κλεψίματα, ένα κόψιμο κι ένα λάθος ενώ με το μέγεθός του βοήθησε στην άμυνα) αλλά και από τον Κάιλ Γκάι που είχε πάει εξαιρετικά στην άμυνα πάνω στον Τόμας Γουόκαπ.

Ο Αμερικανός-βαρόμετρο του Ολυμπιακού βρέθηκε σε άσχημη βραδιά και τελείωσε με 1/8 σουτ και 6 λάθη.

Δεν οργάνωσε και με αυτόν απενεργοποιημένο ο αντίπαλος με το ζόρι ξεπέρασε τους 50 πόντους.

Ήταν η πρώτη νίκη του Αταμάν επί του Μπαρτζώκα με παίκτη-κλειδί τον Μήτογλου που δεν είχε αγωνιστεί στις ήττες στο Σούπερ Καπ και στην Ευρωλίγκα.

Ο ψηλός είναι πολύ σημαντικός, επιθετικά μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε δυο θέσεις, στο 4 και στο 5 και να τον ταιριάξεις εύκολα με Παπαπέτρου, Χουάντσο σε πιο ευκίνητα σχήματα που στόχο θα έχουν να χτυπήσουν στα πόδια τον Μουσταφά Φαλ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News