Euroleague βαθμολογία: Τι σημαίνει για Παναθηναϊκό η νίκη ή ήττα στο ΣΕΦ

Παναθηναϊκός: Οι 4 νίκες που θέλει για το πλεονέκτημα - Το πρόγραμμα

Ο Παναθηναϊκός απόψε το βράδυ θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό σ’ ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το πλεονέκτημα έδρας στη regular season.

Πολύ σημαντικό παιχνίδι δίνει απόψε στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς μιλάμε τόσο για ένα ντέρμπι με ό,τι αυτό συνεπάγεται αλλά και για ένα ματς που έχει και βαθμολογικά κίνητρα.

Τόσο οι πράσινοι όσο και οι Πειραιώτες θέλουν το πλεονέκτημα έδρας στη regular season της Euroleague, για να μπορούν να μπουν στα playoffs έχοντας την έδρα τους ως σύμμαχο και για τον Παναθηναϊκό το ΟΑΚΑ είναι ένα πολύ δυνατό όπλο στην προσπάθεια επιστροφής που κάνει.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θέλει τη νίκη, καθώς είναι ντέρμπι «αιωνίων» και πάντα σ’ αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από το θετικό.

Ωστόσο η κατάσταση επεκτείνεται και πέρα απ’ αυτό το στοιχείο κι αγγίζει το βαθμολογικό κομμάτι, καθώς οι πράσινοι, όπως και ο αντίπαλός τους, στοχεύουν στο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι 4ος με ρεκόρ 18-10, ισοβαθμόντας με τη Μονακό κι έχοντας από πίσω τους Ολυμπιακό, Φενέρ στο 17-11.

Οι πράσινοι απ’ αυτές τις ομάδες έχουν στην ισοβαθμία τη Μονακό, ενώ τη Φενέρ όχι κάτι που σημαίνει πως υπάρχει μαξιλαράκι ασφαλείας κόντρα στους Γάλλους αλλά όχι με τους Τούρκους.



Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός μπορεί να καλύψει την ήττα στο ΟΑΚΑ (παράταση) και μ’ ένα πόντο να πάρει εκείνος το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς αυτή τη στιγμή οι ερυθρόλευκοι υπερτερούν.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός με νίκη κρατάει το μαξιλαράκι ασφαλείας που έχει από τη Μονακό, διατηρεί την απόσταση από τη Φενέρ (με δυνατότητα αύξησης διαφοράς) και απομακρύνεται από τον Ολυμπιακό την ώρα που του παίρνει και την ισοβαθμία.

Σε αντίθετη περίπτωση, ήττα, οι πράσινοι θα χάσουν οριστικά την ισοβαθμία από τον Ολυμπιακό, ο οποίος βαθμολογικά θα τους περάσει, με το ίδιο να συμβαίνει σε περίπτωση νίκης της Φενέρ και με την ομάδα του Σάρας, ενώ θα κινδυνέψουν να κυνηγούν και τη Μονακό μετά, αν εκείνη νικήσει.

Τέλος, σημαντικό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι και το σύνολο νικών που έχει τη δυνατότητα να κάνει ο Παναθηναϊκός, ώστε να είναι άνετος μετά για το πλεονέκτημα έδρας. Με απλά λόγια μιλάμε για 21 νίκες και πάνω, προκειμένου να εξασφαλιστεί, τουλάχιστον, η τέταρτη θέση.

Τουτέστιν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται άλλες τρεις νίκες και μπορεί βάση προγράμματος να τις κάνει και να πετύχει τον τελικό του στόχο.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News