Ράιτ: «Θέλω να προσφέρω τάπες και καρφώματα - Είμαι έτοιμος για τον Λεσόρ»

Ράιτ: «Θέλω να προσφέρω τάπες και καρφώματα - Είμαι έτοιμος για τον Λεσόρ»

Ο σέντερ του Ολυμπιακού, Μόουζες Ράιτ μίλησε στο «sportal.gr» για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απόψε το βράδυ στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό σ’ ένα παιχνίδι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τις δύο ομάδες, οι οποίες κυνηγούν το πλεονέκτημα έδρας στο τέλος της regular season της Euroleague.

Από εκεί και πέρα ο σέντερ των Πειραιωτών, Μόουζες Ράιτ σε δηλώσεις που πραγματοποίησε αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στον Ματίας Λεσόρ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι, λόγω της απίθανης απόδοσής σας στο δεύτερο ημίχρονο. Τώρα έχετε ένα μεγάλο παιχνίδι μπροστά σας. Ποιες είναι οι σκέψεις σου πηγαίνοντας σε αυτό το παιχνίδι που κρύβει τόσο μεγάλη αντιπαλότητα;

«Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Έχουμε ένα καλό σερί τώρα και πρέπει να μείνουμε σταθεροί, να εκτελούμε σωστά και να παίξουμε άμυνα. Έτσι θα έχουμε τα πάντα με το μέρος μας».

– Πόσο σημαντικό είναι για εσένα πως έχεις ήδη παίξει απέναντι στον Παναθηναϊκό και ξέρεις τι γίνεται εναντίον τους;

«Αυτό το παιχνίδι είναι διαφορετικό. Βλέπουμε βίντεο και αναλύουμε τους παίκτες. Έχουμε συμπαίκτες όπως ο Παπανικολάου που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Όταν έχεις μεγάλες στιγμές σε ένα ντέρμπι, παίκτες σαν εκείνον, σαν τον Ουόκαπ, σαν τον Σακ, είναι γεννημένοι για τέτοιες στιγμές».

– Τι σου έχουν πει ήδη οι συμπαίκτες σου για αυτά τα παιχνίδια;

«Άκουσα πως θα υπάρχει ένα δίχτυ γύρω μας για να εμποδίσει τους οπαδούς από το να «τρελαθούν». Είχα δει το παιχνίδι της Εθνικής και είδα πώς είναι οι φίλαθλοι όλοι μαζεμένοι. Έτσι πιστεύω πως θα είναι η ενέργεια».

– Όλοι μιλούν για το ματς – απ ανάμεσα σε εσένα και τον Ματίας Λεσόρ. Είσαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσεις;

«Πάντα είμαι έτοιμος για τέτοιου τύπου ανταγωνισμό. Αυτό είναι το μπάσκετ. Μέσα στις γραμμές είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις όποιον βρεθεί απέναντί σου».

– Είσαι εδώ και περίπου 1,5 μήνα νομίζω στην ομάδα. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτό το διάστημα και για την συνέχεια; Γιατί όλοι έχουν αγαπήσει εσένα και τον τρόπο που παίζεις το παιχνίδι…

«Πηγαίνει ένα βήμα τη φορά. Προσπαθώ να διαβάσω την άμυνα και να είμαι στην κατάλληλη θέση για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου με τα σκριν μου. Όλα για τη νίκη. Παίζουμε όλοι αυτό το παιχνίδι και πρέπει να το κάνουμε μαζί».

– Είσαι ένας παίκτης που δημιουργεί highlights με τα μπλοκ και τα καρφώματά σου. Τέτοιες φάσεις είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι οπαδοί σε ένα παιχνίδι σαν αυτό με τον Παναθηναϊκό για να τρελαθούν, όπως τρελάθηκαν και στο παιχνίδι απέναντι στη Βίρτους. Ποιο είναι το μήνυμά σου για αυτούς ενόψει του αγώνα;

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να δουν οι οπαδοί μερικά μπλοκ και μερικά καρφώματα. Θα φέρουν ενέργεια κι εμείς θα προσπαθήσουμε να την ματσάρουμε και να τους ενθουσιάσουμε. Θα είναι ένα παιχνίδι με πολλή ενέργεια για όλους».

– Και κάτι τελευταίο για εσένα. Είσαι έτοιμος για ακόμα ένα χρόνο με τον Ολυμπιακό; Έχεις σκεφτεί τη νέα σεζόν ή είναι ακόμα νωρίς;

«Υπέγραψα για αυτή τη σεζόν με οψιόν και για την επόμενη. Νομίζω ότι είναι στο χέρι της ομάδας. Θα είμαι ενθουσιασμένος εάν με θέλουν εδώ. Δεν έχω να ανησυχώ για κάτι τώρα. Πρέπει να τελειώσω δυνατά τη σεζόν και μετά θα τα συζητήσουμε όλα. Εάν με θέλουν εδώ, θα χαρώ πολύ να μείνω».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News