Παναθηναϊκός: Το ρόστερ εκατομμυρίων και ο Αταμάν!

Αταμάν: Αποκάλυψη για Βιλντόζα και Αντετοκούνμπο - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου

Με το που έχασε το Κύπελλο, σνομπάροντάς το (!!!) οι επιθέσεις από Τύπο, οπαδούς ήταν σκληρές.

Με το που κέρδισε την Ρεάλ στην Ισπανία, ο κόουτς Αταμάν έγινε …Θεός! Μια ζωή στα άκρα σε αυτό τον τόπο.

Ο Τούρκος παραμένει μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και ως εκ τούτου ότι κι αν κάνει, ότι κι αν λέει, δημιουργεί πειρασμό για αναλύσεις.

Το ότι έχασε -μετά το Σούπερ Καπ -το Κύπελλο δεν τον κάνει…άσχετο (!!!), μήτε πιστεύουμε ότι ξέχασε την προπονητική.

Ο Αταμάν δεν λέει πιασάρικες ατάκες, δεν έχει φυσιογνωμία που σε γοητεύει. Μέσα στο μυαλό του μπορεί να έχει την βεβαιότητα ότι η δουλειά του προπονητή είναι να αγοράζει τους καλύτερους παίκτες κι όχι να τους δημιουργεί.

Όπου κι αν δούλεψε είχε σεβαστό μπάτζετ, στο κάτω κάτω. Ενδεχομένως να μην πιστεύει ότι ο κόουτς μπορεί να είναι παιδαγωγός, ούτε ότι δύναται να κατασκευάσει μια δυνατή ομάδα χωρίς να τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα.

Στο μυαλό του τίποτα δεν έχει αξία αν το ρόστερ δεν είναι, όσο ακριβό ο ίδιος επιθυμεί. Από την στιγμή που έχει σταρ στην διάθεσή του, ζητά να παίζουν βάσει των απολαβών τους, δείχνοντάς τους εμπιστοσύνη αλλά και κάνοντάς τους σκληρή κριτική (ακόμα και δημόσια) όταν δεν είναι αυτοί που θέλει.

Η συνταγή δουλεύει πάντως. Ένα σκασμό τίτλους του έχει φέρει. Μπορεί να κάνει κάποιες ήττες που θα συζητηθούν, αλλά οι επιτυχίες του είναι περισσότερες κι απασχολούν εντονότερα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News