Ρομπόλης: «Ο Αταμάν διαχειρίστηκε άψογα την πρώτη κρίση της σεζόν»

Ο δημοσιογράφος, Χρήστος Ρομπόλης ανέλυσε τη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ.

Αταμάν: Οι δηλώσεις μετά το Ρεάλ-Παναθηναϊκός με ατάκα ΕΠΟΣ!

Αναλυτικά όσα έγραψε στο sportfm:

Όπως έχασε το Κύπελλο με μια… δήλωση, κέρδισε τη Ρεάλ ο Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν επικρίθηκε δικαίως για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το Final 8. Η υποτίμηση του θεσμού, από τη συνέντευξη Τύπου πριν το ταξίδι στο Ηράκλειο και τις δηλώσεις που έκανε στο τετραήμερο στην Κρήτη όχι μόνο πέρασαν λάθος μήνυμα ακόμη και στους παίκτες, αλλά έμοιαζαν να προετοιμάζουν και την αποτυχία αμπαλαρισμένη με δικαιολογίες που δεν έπειθαν κανέναν.

Ο Τούρκος προπονητής διαχειρίστηκε, ωστόσο, άψογα την πρώτη κρίση της σεζόν. Όχι αγωνιστικά, αφού ουσιαστικά δεν είδε τους παίκτες του μέχρι την προπαραμονή του αγώνα με τη Ρεάλ, αλλά πνευματικά.

Όταν του επισημάνθηκε πριν το ματς της Μαδρίτης πως ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε με την καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας με μιάμιση προπόνηση, εκείνος αυτή τη φορά δεν έμοιαζε να προετοιμάζει τη δικαιολογία για μια πολύ λογική ήττα.

Αντ’ αυτού, έδειξε εμπιστοσύνη στους παίκτες του, σαν σε κάλεσμα πως περιμένει την αντίδρασή τους, κι αυτοί υπάκουσαν και τον δικαίωσαν.

Εξ ου και το σχετικά διευρυμένο-για τα… αταμανικά δεδομένα-ροτέισον της Μαδρίτης από τους… εξίμισι του Κυπέλλου στους οκτώμισι παίκτες, παρά τις απουσίες Βιλντόσα και Αντετοκούνμπο.

Ασφαλώς, ωστόσο, επειδή κανένα παιχνίδι δεν κερδίζεται με… δηλώσεις, ο Παναθηναϊκός κατέθεσε στο παρκέ την καλύτερη φετινή εκδοχή του.

Αυτή όπου η γνωστή σκληράδα και αποτελεσματικότητα στην άμυνα που οδήγησε σε 19 λάθη ολόκληρη Ρεάλ, «ποτίστηκε» από ένα σπουδαίο επιθετικό παιχνίδι.

Η επιστροφή του Σλούκα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις απάλλαξε τον Ναν από καθήκον να τρέχει σχεδόν όλα τα plays καθιστώντας την επίθεση μονότονη και τους συμπαίκτες του συχνά διακοσμητικούς, ο Παναθηναϊκός απέκτησε αποστάσεις, ποικιλία και πλουραλισμό, έγινε απρόβλεπτος, είχε ισορροπία κοντά και μακριά από το καλάθι και δείχνοντας χαρακτήρα σε κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης των Μαδριλένων, πήρε μια νίκη πολύτιμη βαθμολογικά αλλά όχι μόνο.

Μια νίκη-οδηγό, αφού του υποδεικνύει ποιος είναι ο σωστός τρόπος να παίζει και να κερδίζει κάνοντας περισσότερους παίκτες του χαρούμενος, αλλά και που γιγαντώνει την αυτοπεποίθηση της ομάδας εν όψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News