Σλούκας: «Βγάλαμε εγωισμό κι αντίδραση μετά το Κύπελλο»

Σλούκας: «Έκανα κακό στην ομάδα μου, αλλά τώρα...»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο «gazzetta.gr» για την αντίδραση που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη μετά τον πρώτο χαμένο τίτλο της σεζόν στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Κώστας Σλούκας παραχώρησε συνέντευξη στο «gazzetta.gr» κι ανέφερε πως άπαντες στην ομάδα πήραν προσωπικά το χαμένο τίτλο του Κυπέλλου και ήθελαν να αντιδράσουν άμεσα, καθώς πληγώθηκε ο εγωισμός τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήταν η μεγαλύτερη νίκη για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με πολύ καλό μπάσκετ. Νομίζω αυτό ήταν που θέλαμε να διορθώσουμε λόγω της εικόνας που είχαμε δείξει τον τελευταίο μήνα.

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ τον τελευταίο μήνα ήμουν απών. Είχα ενοχλήσεις, έπαιζα δεν έπαιζα, ωστόσο ως ομάδα δείξαμε χαρακτήρα. Ειδικά μετά την απώλεια του κυπέλλου που ήταν πολύ μεγάλη. Προσωπικά είχα μεγάλη απογοήτευση επειδή δεν μπόρεσα να βοηθήσω αλλά μια επειδή χάσαμε στον τελικό από τον Ολυμπιακό. Όμως αυτή η νίκη μας βάζει σταθερά σε πορεία τετράδας που αποτελεί και τον μεγάλο στόχο που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς».

Σε ερώτηση για το Final 8 και κατά πόσο επηρέασε την ψυχολογία της ομάδας, είπε: «Η εικόνα μας στο Final 8 ήταν απογοητευτική. Όμως μετά όλοι οι παίκτες το πήραν προσωπικά και σκέφτηκαν ότι πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα περισσότερο. Και είδαμε ότι σε αυτό το ματς έκανε step up ο Παπαπέτρου ενώ και ο Χουάντσο ήταν πολύ καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε».

«Γενικά όλα τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή του και φτάσαμε σε μια πολύ μεγάλη νίκη, απέναντι στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης μέχρι τώρα. Ήταν ένα statement αυτή η νίκη. Θέλαμε να δείξουμε ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην elite της Ευρώπης και ότι θα διεκδικήσει το πλεονέκτημα της έδρας στα play-offs».

Για τη συνέχεια είπε: «έχουμε άλλα επτά παιχνίδια όπου τα πάντα είναι ανοικτά. Από το πρωί τα κεφάλια κάτω. Αφήνουμε το παιχνίδι με τη Ρεάλ και στρέφουμε το ενδιαφέρον μας αρχικά στο ματς πρωταθλήματος με τον Κολοσσό και στη συνέχεια στο επόμενη της Euroleague απέναντι στη Βιλερμπάν. Το σημαντικότερο είναι να μαζεύουμε νίκες και στο τέλος να κάνουμε ταμείο».

«Για όλους είναι πρόκληση να παίζεις με την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έχω κάνει καλά παιχνίδια εδώ, έχω κάνει και άσχημα αλλά το σημαντικότερο είναι και ότι ήμασταν όλοι έτοιμοι για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Και εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου. Άλλες φορές θα παίξω καλά άλλες όχι, όμως θέλω πάντα να κάνω τη δουλειά μου στο γήπεδο. Οι συμπαίκτες μου πιστεύουν σε εμένα όπως πιστεύω και εγώ σε αυτούς. Το σημαντικότερο είναι να κερδίζει η ομάδα και όχι αν παίζω εγώ πολύ ή όχι καλά».

«Ναι το πίστευα ότι μπορούσαμε να νικήσουμε. Προσωπικά το πίστευα. Θεωρώ όλα τα παιδιά το πίστευαν. Όταν σε κάποιο σημείο του αγώνα κάναμε κάποια χαζά λάθη, ήμουν να σίγουρος ότι αν τα σταματούσαμε, θα καταφέρναμε να νικήσουμε. Και για αυτήν τη νίκη θα μιλούσε όλη η Ευρώπη».

«Ο κόσμος ήταν φανταστικός και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Κάλυπτε και τις φωνές των Μαδριλένων που ήταν φυσικά πολλοί περισσότεροι. Είναι ο 6ος παίκτης μας παντού και ειδικά στο ΟΑΚΑ. Περιμένουμε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ και στο ματς με την Βιλερμπάν ώστε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα για το πλεονέκτημα της έδρας».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News