Ρεάλ - Παναθηναϊκός 86-97: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Ρεάλ - Παναθηναϊκός 86-97: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τέτοια καταιγιστική εμφάνιση στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός είχε να την κάνει και πάλι με αντίπαλο τη Ρεάλ σε εκείνο το ματς που ο Νικ Καλάθης, ο Μάικ Τζέιμς και η παρέα του είχαν «τρελάνει» το ΟΑΚΑ. Το μπαμ, όμως, είναι μεγαλύτερο το 2024, στο Wizink Center, απέναντι σε μια αήττητη στην έδρα της, Ρεάλ, μπαμ που έρχεται και από το τεράστιο κύμα αμφισβήτησης που σηκώθηκε μετά το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Παναθηναϊκός όχι απλά έπαιξε απίστευτο μπάσκετ, όχι απλά κέρδισε τη Βασίλισσα, αλλά τη «ρεζίλεψε» στην έδρα της, όσο μεγάλο κι αν ακούγεται. Σίγουρα η ομάδα του Ματέο έχει εξασφαλισμένη την πρώτη θέση στη regular season, αλλά όποιος γνωρίζει τι εστί Ρεάλ, ο οργανισμός ποτέ δεν αποδέχεται μια ήττα και ειδικά στην έδρα της.

Με αυτή τη νίκη το Τριφύλλι αποβάλλει από πάνω του, οριστικά, τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν, πλέον, ξαναγίνεται η μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης και από σήμερα, μπορεί να κοιτάζει τα πλέι οφ με το πλεονέκτημα της έδρας. Υπάρχουν τρία ματς στο ΟΑΚΑ, το «πράσινο» Μόναχο και το ΣΕΦ, ενδεικτικά, για να πιάσει το πολυπόθητο «μπλακ τζακ» και γιατί όχι να το ξεπεράσει.

Καλαϊτζάκης – Μωραϊτης – Μαντζούκας (-): Δεν αγωνίστηκαν καθόλου.

Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι (6/10): Ξεκίνησε στην πεντάδα του Παναθηναϊκού για να «ματσάρει» τον Ταβάρες. Ήταν αξιοπρεπής στο παρκέ με ένα καλάθι, ένα στοπ στο θηρίο της Ρεάλ και μια ασίστ, αλλά χρειάστηκε στο υπόλοιπο του αγώνα ο Λεσόρ.

Κώστας Σλούκας (10/10): Η «μεταμόρφωση» του Παναθηναϊκού οφείλεται στον ΑΡΧΗΓΟ. Ο καλύτερος (Έλληνας) γκαρντ έκλεισε τα στόματα των «εχθρών» του, η παρουσία του ήταν ηγετική στο παρκέ και ολοκλήρωσε το ματς με 16 πόντους, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ, ενώ κέρδισε και 5 φάουλ.

Ιωάννης Παπαπέτρου (8/10): Από τα κέρδη του Παναθηναϊκού. Ο Παπαπέτρου πήρε αξιόλογο χρόνο (22 λεπτά) απέναντι στη Ρεάλ και απέδειξε πως μπορεί να αποτελέσει μια ασφαλή λύση για τον Αταμάν. Εξάλλου, δε γίνεται να ξέχασε και το μπάσκετ που αδιαμφισβήτητα γνωρίζει.

Τζέριαν Γκραντ (7/10): Δεν του μπήκαν τα σουτ, πήραν άλλοι τις πρωτοβουλίες στην επίθεση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και περιορίστηκε στην άμυνα.

Κέντρικ Ναν (10/10): Ο Αμερικανός που ίσως άδικα αποβλήθηκε από τον αγώνα (όχι στη φάση του αντι-αθλητικού), απέδειξε για 2ο σερί παιχνίδι πως έχει για… πρωινό τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σημείωσε 17 πόντους, ενώ δημιούργησε και περισσότερες φάσεις και από τον Σλούκα (7).

Ματίας Λεσόρ (10/10): Δεν ξέρουμε πλέον, πού μπορεί να φτάσει αυτός ο γίγαντας. Την κατεδάφισε τη ρακέτα, τους υπερ-νίκησε όλους στην αεροπορία. Ανίκητος, άπιαστος, αλύγιστος, ακούραστος, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ!

Μάριους Γκριγκόνις (9/10): ΌΠΩΣ… ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ! Ο φονιάς, το καυτό χέρι του Γκριγκόνις «τελείωσε» τη Ρεάλ μέσα στο σπίτι της. Η συνέπεια του Λιθουανού στις κρίσιμες στιγμές αποτελεί μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (8/10): Με εξαίρεση το… blooper με το αυτο-καλάθι, ο Ισπανός έβαλε σημαντικά καλάθια, άρπαξε δύο ριμπάουντ και γενικά είχε σημαντική συνεισφορά και στις δύο μεριές του παρκέ σε 18′.

Ντίνος Μήτογλου (9,5/10): Άπλωσε τα πλοκάμια του και εξανέμισε και τις τελευταίες ελπίδες της Ρεάλ για νίκη. Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ άγγιξε το double-double με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ. Δεν ευστόχησε σε τρίποντο (0/3).

Ρεάλ - Παναθηναϊκός 86-97: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News