Η ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: «ΔΙΕΛΥΣΕ» ΤΗ ΡΕΑΛ Ο ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ... ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ! (vid)

Η ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: «ΔΙΕΛΥΣΕ» ΤΗ ΡΕΑΛ Ο ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ... ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ! (vid)

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε το καλύτερο ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και «ΥΠΕΤΑΞΕ» τη ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ στη μόλις ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑ στην ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ. Χάρμα οφθαλμών οι ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ του Αταμάν, έστειλαν… μήνυμα για το ΕΒΔΟΜΟ στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ!

Ο Παναθηναϊκός κρατήθηκε στο σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο (με Μπαλτσερόφσκι στην πεντάδα), η Ρεάλ, όμως, ξέφυγε με +7 πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ (16-9). Με Παπαπέτρου και Λεσόρ οι «πράσινοι» με ένα 5-0 πλησίασαν στο σκορ, αλλά δεν έβγαλαν την τελευταία άμυνα στο δεκάλεπτο (24-18).

Η β’ περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του Σλούκα που έφτασε στους 6 πόντους (24-21). Δύο διαδοχικά καλάθια του Χουάντσο έβαλαν τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού (24-25). Ο Χεζόνια απέφυγε τον Παπαπέτρου και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Ισπανούς (26-25). Ο Λεσόρ κάρφωσε στη ρακέτα της Ρεάλ τέσσερις φορές (!), στη δεύτερη πήρε και φάουλ από τον Χεζόνια (28-36).

Την κατάλληλη στιγμή ο Κέντρικ Ναν βγήκε μπροστά και με τρίποντο έδωσε ανάσα στους πράσινους που προέρχονταν από δύο αχρείαστα λάθη στην επίθεση (30-39). Οι «πράσινοι» πήγαν σε διψήφιο αριθμό πόντων με τον Χουάντσο (32-43), ο Ναν χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στον Καμπάτσο.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Αταμάν με τον Κέντρικ Ναν να πετυχαίνει buzzer beater (36-45). Στην επιστροφή των ομάδων στο παρκέ ο Χεζόνια ευστόχησε για τρεις, ο Παπαπέτρου «απάντησε» (39-48). Ο Ναν «κέρδισε» τον Ταβάρες και ανέβασε τον Παναθηναϊκό στους 50 πόντους.

Η Ρεάλ άρχισε να ρολάρει στο τρίποντο, ο Κοζέρ πέτυχε το 3ο τρίποντο σε 5 προσπάθειες (46-50). Μέσα σε 3 λεπτά στο β’ ημίχρονο οι Ισπανοί μάζεψαν τη διαφορά (48-50). Ο Γιαμπουσέλε ισοφάρισε με τόμαχοκ κάρφωμα. Ο Ναν έβαλε και πάλι το Τριφύλλι μπροστά στο σκορ με τρίποντο (52-53). Ο Χουάντσο καταλάθος έβαλε τη μπάλα στο πράσινο καλάθι (54-53).

Ο Λεσόρ υποχρέωσε τον Ταβάρες σε τρίτο φάουλ και έβαλε και το καλάθι (56-60). Το πιο θεαματικό κάρφωμα της βραδιάς χάρισε, ποιος άλλος, ο Λεσόρ με το ένα χέρι στην άμυνα του Πουαριέ από σήκωμα του Ναν.

Αντί να πάει η απόσταση στο +9 για τον Παναθηναϊκό σε προσπάθεια τρίποντου από τον Γκριγκόνις, ο Γιαμπουσέλε ήταν εκείνος που σκόραρε από τα 6,75 (59-62). Όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο, έτσι και στο τρίτο, ο Ναν σκόραρε στην εκπνοή του χρόνου για το 61-67.

Ο Μούσα με τρίποντο υποχρέωσε τον Αταμάν σε τάιμ άουτ (68-69). Παλικαρίσιο καλάθι από τον Μήτογλου διαμόρφωσε το σκορ στο 70-73. Ο Σλούκας πέτυχε μεγάλο τρίποντο και έγινε διψήφιος (74-78), ακολούθησαν και δύο εύστοχες βολές (74-80). Ο Γκριγκόνις κέρδισε σπουδαίο φάουλ και εξασφάλισε κατοχή για τον Παναθηναϊκό.

Ο Σλούκας με νέο ΤΕΡΑΣΤΙΟ τρίποντο πήγε το σκορ στο 74-83. Ο Ναν χρεώθηκε με αντι-αθλητικό φάουλ για αγκωνιά στον Καμπάτσο και αποβλήθηκε από τον αγώνα (78-85). Από απίθανη εναλλαγή της μπάλας με τον Λεσόρ ο Γκριγκόνις «πυροβόλησε» για τρεις (80-88). Ο Μήτογλου έβγαλε την άμυνα του αγώνα, ο Λεσόρ κάρφωσε (80-90). Ο Γκριγκόνις τελείωσε τη Ρεάλ με τρίποντο (83-95).

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 36-45, 61-67, 86-97

Ρεάλ Μαδρίτης (Τσους Ματέο): Κοζέρ, Αμπάλδε, Καμπάτσο, Χεζόνια, Αλοσέν, Ροντρίγκεθ, Ντεκ, Πουαριέ, Ταβάρες, Γιουλ, Γιαμπουσέλε, Μούσα

Παναθηναϊκός Aktor (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Μαντζούκας

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News