Τραγική επίθεση, ήττα στον τελικό για τον Παναθηναϊκό!

Τραγική επίθεση, ήττα στον τελικό για τον Παναθηναϊκό!

Δίχως… επίθεση ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν γινόταν να κερδίσει τον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος στα «Δύο Αοράκια» με 69-58.

Με φόρα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός AKTOR στον μεγάλο τελικό και έβγαλε ενέργεια από τα πρώτα λεπτά. Το Τριφύλλι πήρε προβάδισμα 10-4 με σκόρερς τους Λεσόρ (4), Ναν (4) και Γκραντ (2). Με σερί 6-0 και Φαλ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 10-10. Οι «πράσινοι» δεν βρήκαν ρυθμό στο δεύτερο μισό της περιόδου (12-14).

Ο Παπαπέτρου «ξεκόλλησε» τον Παναθηναϊκό από τους 12 πόντους (14-16). Ο Μήτρογλου ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, ο Μήτρου Λονγκ «απάντησε» με έμμεσο τρίποντο (19-19). Συνέχεια στην επίθεση έδωσε ο Τζέριαν Γκραντ για το νέο προσπέρασμα του Παναθηναϊκού (24-23).

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε για πρώτη φορά στο +6 στο φινάλε του ημιχρόνου (24-30). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους τυπικά φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ (25-30). Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Ναν συνδέθηκε με τον στόχο (27-30). Ο Μήτογλου πήγε κοντά στο καλάθι και μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή (29-30).

Ο Φαλ από τη γραμμή των βολών έφερε τον πρώτο πόντο για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Ο Μήτογλου έβαλε μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό (32-31). Ο Κάνααν «τιμώρησε» σε κατάσταση τρανζίσιον για τρεις, ο Λεσόρ έφερε το παιχνίδι στην ισορροπία των 34 πόντων. Ο σουτέρ του Ολυμπιακού βρήκε ρυθμό (34-37).

Οι διαιτητές τίναξαν το ντέρμπι στον «αέρα» με τεχνική ποινή στον Αταμάν για φάουλ του Λαρεντζάκη που δεν καταλογίστηκε. Ο Σλούκας βγήκε μπροστά και «εκτέλεσε» για τρεις στο 1,5 λεπτό της δ’ περιόδου (44-49). Ο Ράιτ κάρφωσε για το 44-53, ο Γκριγκόνις αντέδρασε με αντίπαλο τον Μήτρου-Λονγκ.

Ο Ράιτ έφερε διψήφια διαφορά για τον Ολυμπιακό (46-56), ο Πετρούσεφ πρόσθεσε ακόμη ένα τρίποντο (46-59). Ο Ράιτ έβαλε έμμεσο τρίποντο (48-61) και έφερε την ομάδα του αγκαλιά με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Το παιχνίδι έληξε 58-69.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 25-30, 39-48, 58-69

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Μήτογλου, Μαντζούκας

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Ράιτ, Κάνααν, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Μήτρου Λονγκ, Φαλ, Παπανικολάου, Μπραζντέικις, Πίτερς, Πετρούσεφ, Τανούλης 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News