Και... χωρίς Λεσόρ ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου! (vid)

Και... χωρίς Λεσόρ ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου! (vid)

Παρά την προσπάθεια των διαιτητών να «αποδιοργανώσουν» τον Παναθηναϊκό AKTOR με την αποβολή του Ματίας Λεσόρ η ομάδα του Αταμάν είχε ένα εύκολο απόγευμα στα «Δύο Αοράκια» επικρατώντας του Άρη με 76-65 και εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με κακές επιθέσεις και από τις δύο ομάδες ξεκίνησε το παιχνίδι στα «Αοράκια». Μετά από 4 λεπτά παιχνιδιού Παναθηναϊκός και Άρης βρέθηκαν στο 4-4. Ο Τολιόπουλος σημείωσε το πρώτο του τρίποντο για το 4-7. Ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ «ανέβηκε» γρήγορα στους 7 πόντους (5-9).

Ο Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή από τους διαιτητές για διαμαρτυρία. Ένα επιθετικό ξέσπασμα του Κέντρικ Ναν διαμόρφωσε το σκορ στο 17-14. Στη β’ περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε με ένα 4-0 από τον Λεσόρ για το τάιμ άουτ του Καστρίτη (23-16). Ο Χουάντσο από τα 6,75 έφερε την πρώτη διψήφια διαφορά (26-16).

Ο Τολιόπουλος συνέχισε σε καλό ρυθμό στην επίθεση έχοντας τους 12 από τους 21 πόντους του Άρη. Ο Λεσόρ πήρε «μπρος» για τα καλά και με κάρφωμα έβαλε στοπ στο σερί 5-0 των «κίτρινων» (28-21).

Οι «πράσινοι» αποδυναμώθηκαν στη… θεωρία από την αποβολή του Λεσόρ με δεύτερη τεχνική ποινή, στην πράξη, όμως, ξέφυγαν με +16 στο σκορ (44-28). Ο Άρης πρόλαβε με ένα 5-0 να πάει με καλύτερο σκορ στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να «βράζει» για τη διαιτησία (44-33).

Οι διαιτητές συνέχισαν το… βιολί τους και τιμώρησαν με τεχνική ποινή και τον Αντετοκούνμπο για φλόπινγκ! Ο Μήτογλου διαμόρφωσε το σκορ στο 46-36. Με καλάθι του Γκριγκόνις ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τους 50 πόντους.

Στην δ’ περίοδο ο Άρης δεν κατόρθωσε να βρει κάποια αντίδραση, ο Παναθηναϊκός έπιασε καλή απόδοση και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα στους τυπικά φιλοξενούμενους να ασκήσουν πίεση. Το Τριφύλλι πήρε μια καθαρή νίκη χωρίς τον Λεσόρ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και θα περιμένει το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-Προμηθέας.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-33, 58-44, 76-65

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Μήτογλου, Μαντζούκας

Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Σλαφτσάκης, Σταρκ, Σανόγκο, Τολιόπουλος, Κατσίβελης, Μπλούμπεργκς, Μποχωρίδης, Περσίδης, Ντε Σόουζα, Χάρελ, Καλόγηρος, Μπάνκστον

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News