Προκρίθηκε με σούπερ Μήτογλου ο Παναθηναϊκός! (vid)

Προκρίθηκε με σούπερ Μήτογλου ο Παναθηναϊκός! (vid)

Τα απολύτως απαραίτητα έκανε ο Παναθηναϊκός AKTOR στον προημιτελικό του Ηρακλείου (79-72) κόντρα στην ΑΕΚ και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. MVP για τους «πράσινους» ο Μήτογλου σε μια εμφάνιση που συνολικά θα… ξεχαστεί γρήγορα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δίχως κάποια ομάδα να βρίσκει ρυθμό στο παρκέ με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο (10-10). Το πιο αξιοσημείωτο στην αναμέτρηση ήταν η πρώτη χαμένη βολή του Κέντρικ Ναν μετά από 67 πετυχημένες προσπάθειες. Ο Μήτογλου έγινε διψήφιος (10 πόντοι) από τα πρώτα 9 λεπτά της αναμέτρησης (20-15).

Στη β’ περίοδο ο Κώστας Σλούκας πέρασε για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο του Ηρακλείου. Μετά από 3:20  ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έφερε τους πρώτους πόντους στην ομάδα στο δεύτερο δεκάλεπτο (22-18). Ο Αγραβάνης «νίκησε» τον Παπαπέτρου και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ (22-23).

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός AKTOR με πέντε διαδοχικούς πόντους του Μήτογλου πήρε διαφορά +9 από την Ένωση (39-30). Ο Γκριγκόνις μετά από 2 λεπτά στην επιστροφή των ομάδων στο παρκέ για το δεύτερο μέρος διαμόρφωσε το σκορ στο 46-32.

Από την κορυφή ο Ναν ευστόχησε για τρεις (49-37) μη επιτρέποντας στην ΑΕΚ να πλησιάσει περαιτέρω. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κέρδισε και το 3ο δεκάλεπτο κόντρα σε εκείνη του Ζούρου (59-48).

Η ΑΕΚ με σερί 7-0 άγχωσε τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της δ’ περιόδου (59-52). Το Τριφύλλι υπέπεσε στο 12ο λάθος του στο παιχνίδι. Ο Μήτογλου έδωσε ανάσα στους πράσινους με νέο τρίποντο (62-55). Με σουτ μέσης απόστασης ο Γκραντ αύξησε την απόσταση στο +9.

Ο Χόλινς «ζέστανε» την ΑΕΚ και έδωσε κάποιες ελπίδες στο… θαύμα στο 39′ (74-70). Ο Κέντρικ Ναν αποβλήθηκε με 5ο φάουλ. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την κρίσιμη άμυνα και ο Γκραντ ευστόχησε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (76-70). Ο Κουζμίνσκας προσποιήθηκε στον Χουάντσο για το 76-72. Το παιχνίδι έληξε 79-72.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 39-30, 59-48, 79-72

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News