Η Euroleague τιμώρησε τον εαυτό της κι όχι τον Ναν

Η Euroleague δείχνει με ορισμένες αποφάσεις της πως δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά το προϊόν της και παράλληλα να το προστατεύσει και να το αναπτύξει.

Ναν: «Πραγματικά σκοπεύω να μείνω στον Παναθηναϊκό...»

Η Euroleague χωρίς την παραμικρή αμφιβολία είναι η καλύτερη μπασκετική διοργάνωση της Ευρώπης με διαφορά της δεύτερης μάλιστα.

Σ’ αυτή συμμετέχουν μεγάλες ομάδες, αλλά και σπουδαία ονόματα με τον κόσμο να μπαίνει στην εξίσωση και σε ορισμένες έδρες να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα που ανάλογή της δεν υπάρχει πουθενά.

Ωστόσο οι ανώτεροι και υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία της Λίγκας αλλά και για την προώθηση του προϊόντος, αποδεικνύουν με τις αποφάσεις του, ότι δε βοηθούν την ίδια τη διοργάνωση ν’ αναπτυχθεί.

Ο Παναθηναϊκός μεσούσης της σεζόν έφερε στην Ελλάδα, συνεπώς και στην Euroleague, τον Κέντρικ Ναν. Ένα αστέρι του NBA, το οποίο είχε απομονώσει ο μαγικός κόσμος λόγω ενός πολύ σοβαρού και μακροχρόνιου τραυματισμού που είχε.

Ο Ναν ήρθε στην Ευρώπη με σκοπό να παίξει μπάσκετ, να εξελιχθεί, να μάθει και να προσφέρει. Δεν ήρθε για να κοροϊδέψει, ούτε για να μαζέψει χρήματα (τελευταία ένσημα).

Από τη στιγμή μάλιστα που προσαρμόστηκε στα ευρωπαϊκά δεδομένα, ο Αμερικανός guard παίζει ένα level πιο πάνω απ’ όλους τους υπόλοιπους και κυριολεκτικά δε βλέπει κανέναν.

Όμως όπως φαίνεται ο ίδιος έχει ν’ αντιμετωπίσει εκτός από τις αντίπαλες ομάδες και την ίδια τη διοργάνωση, η οποία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, χρόνιο πρόβλημα, διαθέτει διαιτητές που είναι πολύ κατώτεροι του επιπέδου του μπάσκετ που παίζεται στη Λίγκα.



Διαιτητές που έφτασαν στο σημείο να εξοργίσουν ακόμα κι έναν άνθρωπο, ο οποίος ποτέ στην καριέρα του δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το κεφάλαιο «διαιτησία», καθώς τα σφυρίγματά τους άγγιζαν τα όρια του προκλητικού.

Πιο συγκεκριμένα ο Ναν έκανε ορισμένες αναφορές στις δηλώσεις του για τη διαιτησία που είχε ο Παναθηναϊκός απέναντι σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αρμάνι Μιλάνο με την Euroleague να… ξινίζει και να του επιβάλει χρηματικό πρόστιμο.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί ο κάθε παίκτης στις δηλώσεις του να βγαίνει και να λέει ό,τι θέλει και γι’ αυτό το λόγο ορισμένες ποινές είναι σωστές και πρέπει να υπάρχουν από τη διοργανώτρια αρχή.

Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση η Euroleague αντί να φροντίσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα με τη διαιτησία, εκτός αν είναι λάθη σκοπιμότητας και μόνο, κοιτάζει πως θα τιμωρήσει τον Κέντρικ Ναν, ο οποίος… τόλμησε να πει την αλήθεια!

Η συγκεκριμένη απόφαση κακό κάνει στην Euroleague και μόνο κι όχι στον Αμερικανό, ο οποίος ήρθε στην Ευρώπη με σκοπό να φτιάξει και πάλι τ’ όνομά του, για να γυρίσει στο αγαπημένο του NBA.



Στην πορεία όμως άρχισε να κάνει και δεύτερες σκέψεις, καθώς του άρεσε αυτό που βίωνε εδώ κι αυτό από μόνο του είναι τεράστιο συν για την Euroleague. Να διαθέτει δηλαδή και να μπορεί να διαφημίζει έναν παίκτη της αξίας και της ποιότητας του φιναλίστ με τους Μαϊάμι Χιτ στους NBA Finals του 2020.

Όμως μ’ αυτή τη συμπεριφορά είναι πιθανότερο να… σπαστεί ο Αμερικανός guard και να μαζέψει τις βαλίτσες του για άλλες πολιτείες με το μερίδιο της Euroleague, σε τέτοια περίπτωση, να είναι μεγάλο.

Τέλος, και για να μην υπάρξει η παραμικρή παρεξήγηση είναι δεδομένο πως ο Κέντρικ Ναν είναι αφοσιωμένος στον Παναθηναϊκό και δε θα κλείσει την πόρτα το ερχόμενο καλοκαίρι. Αντίθετα θα κάτσει να συζητήσει για πιθανή ανανέωση της συνεργασίας τους, όμως οφείλουμε να βάλουμε τα πάντα στη λίστα.



Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr