Άλλοτε πράσινος αποσύρθηκε σε ηλικία 39 ετών!

Άλλοτε πράσινος αποσύρθηκε σε ηλικία 39 ετών!

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς αποφάσισε στα 39 του χρόνια να ρίξει τίτλους τέλους σε μια λαμπρή καριέρα, η οποία συμπεριλάμβανε και τον Παναθηναϊκό.

Η πρώην ομάδα του ΚΚ Σπλιτ με την οποία έκλεισε την πορεία του στο μπάσκετ, ως αθλητής τουλάχιστον, έκανε γνωστή την εξέλιξη ανακοινώνοντας παράλληλα πως την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου ο σπουδαίος αυτός Κροάτης γκαρντ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας ο ίδιος την απόσυρσή του από την ενεργό δράση και απαντώντας παράλληλα σε ερωτήσεις φιλάθλων.

Δείτε παρακάτω:

Ο Ρόκο Λένο Ούκιτς πανηγύρισε 20 τρόπαια σε 32 χρόνια καριέρας. Πέρα από τη σπουδαία καριέρα του στη “γηραιά ήπειρο” ο Ούκιτς πέρασε και τον Ατλαντικό αγωνιζόμενος σε 85 παιχνίδια στον “μαγικό” κόσμο του NBA με τους Ράπτορς και τους Μπακς τη διετία 2008-09 (4 πόντοι με 1,9 ασίστ και ο,9 ριμπάουντ ανά ματς στα 11.6 λεπτά που έμενε στο παρκέ).

Αφού πέρασε μία διετία γεμάτη επιτυχίες στην Φενέρμπαχτσε (2010-12) με την επιστροφή του στην Ευρώπη, ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού (2012-14) βοηθώντας τα μέγιστα στο νταμπλ στην μετά Ζέλικο Ομπράντοβιτς εποχή (MVP Κυπέλλου 2013 και πρώτος σκόερ στη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό).

Την επόμενη σεζόν παρέμεινε στο “τριφύλλι” όμως έχασε σημαντικό μέρος αυτής λόγω σοβαρού τραυματισμού στον αχίλλειο. Έστω κι έτσι πρόσθεσε στο παλμαρέ του δύο ακόμα κούπες.

Μεταξύ άλλων στέφθηκε πρωταθλητής Κροατίας τρεις φορές με την ομάδα της γενέτειράς του (2003) και τη Τσεντεβίτα (2015, 2018) ενώ αγωνίστηκε και στην Ιταλία για χάρη των Βαρέζε και Καντού (2015, 2016).

Η περίοδος 2016-17 τον βρήκε και πάλι στα του οίκου μας φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ ενώ πριν περάσει τον ωκεανό πήρε άρωμα και από Ιβηρική με την Ταού Κεράμικα (νυν Μπασκόνια) και τη Μπαρτσελόνα (δύο Κύπελλα Ισπανίας).

Ο Ούκιτς αποτέλεσε πιστός στρατιώτης και της Εθνικής Κροατίας με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2002 με την U-18. Από το 2010 αποτέλεσε τον αρχηγό της “Hrvatska”, όντας ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του εθνόσημου.

Προσφάτως είχε μιλήσει στην εκπομπή του “amerikanos24.com”, γυρνώντας το χρόνο πίσω στο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, βγάζοντας παράλληλα το… καπέλο στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News