Ο Άρης «έσπασε» το αήττητο του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ! (vids)

Ο Άρης «έσπασε» το αήττητο του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ! (vids)

Ήττα-σοκ για τον «Εξάστερο» στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ο Άρης κέρδισε την… αγνώριστη ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Δύο τρίποντα του Τολιόπουλου στο φινάλε του αγώνα «κλείδωσαν» το αποτέλεσμα της χρονιάς στη Basket League.

Ο Παναθηναϊκός – με τον Σλούκα στην πεντάδα – ξεκίνησε ιδιαίτερα άστοχος στο παιχνίδι με τον Άρη, ο οποίος πήρε προβάδισμα 4-9. Ο Αντετοκούνμπο προσέφερε θέαμα καρφώνοντας πάνω από τον Μπάνκστον.

Μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ ο Ντε Σόουζα οδήγησε τον Άρη στο +7 (6-13). Ούτε ο Μπαλτσερόφσκι κατάφερε να αντιμετωπίσει τον Ανγκολέζο σέντερ για την πρώτη «κίτρινη» διψήφια διαφορά στο ΟΑΚΑ (6-17). Ο Σταρκ ολοκλήρωσε ένα ονειρικό δεκάλεπτο για τον Άρη με δύο τρίποντα για το 10-25.

Στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου οι Κατσίβελης και Χάρελ αύξησαν την απόσταση στο +19 (10-29). Ο Ναν σούταρε το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού στο ματς (!) στο 11′ και ευστόχησε, «απάντησε» ο Μπλούμπεργκς (15-32). Από απίθανη ασίστ του Ναν ο Καλαϊτζάκης βρήκε καλάθι.

Ο Χάρελ τιμώρησε και πάλι το Τριφύλλι για τρεις, στην επόμενη φάση ο Μαντζούκας σκόραρε γρήγορα. Ο Άρης έδειξε αντίσταση και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να φτάσει πιο κοντά στο σκορ, ο Μπλούμπεργκς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και άφησε τη μπάλα στο πράσινο καλάθι (21-38).

Ο Καλαϊτζάκης σήκωσε θεαματικά, ο Αντετοκούνμπο κάρφωσε και ο Καστρίτης πήρε τάιμ άουτ. Ο Γκραντ με ένα 5-0 επανάφερε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι από το -19 (32-38). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με φωνές από τον πράσινο πάγκο για φάουλ στον Μήτογλου (34-39).

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Γκραντ συνέχισε να προσφέρει στην επίθεση με έμμεσο τρίποντο, ο Μήτογλου ισοφάρισε στους 39 πόντους. Το 21-38 έγινε… 42-39 για τον Παναθηναϊκό με επιμέρους σκορ 21-1. Το σερί του Τριφυλλιού έσπασε με τρίποντο από τον Μποχωρίδη (42-42). Ο Καλαϊτζάκης έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους πράσινους (47-45). Από τρίποντο του Σλούκα ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 8 πόντους στο σκορ (57-49).

Ο Άρης ξεκίνησε με ένα σερί 7-0 στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ ο Αντετοκούνμπο χρεώθηκε με 4ο φάουλ στο 33′ (57-58). Οι φιλοξενούμενοι έφεραν σε δύσκολη θέση τους πράσινους (62-65), 2:45 για το φινάλε, αποβλήθηκε ο Αντετοκούνμπο. Ο Τολιόπουλος με τρίποντο διαμόρφωσε το σκορ στο 62-68 στο 38ο λεπτό, ο ίδιος παίκτης τελείωσε το ματς στο 62-71.

Οι «πράσινοι» έκαναν μια απέλπιδα προσπάθεια και μείωσαν στους 3 (68-71). Ο Άρης βρήκε σκορ, ο Ναν ευστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές (70-73). Οι διαιτητές έδωσαν κατοχή στον Άρη στην επίθεση που οι πράσινοι έψαξαν για το τρίποντο της ισοφάρισης. Ο Άρης υπέπεσε σε παράβαση 5 δευτερολέπτων, ο Καλαϊτζάκης πήρε το τελευταίο σουτ και έκανε air-ball.

Τα δεκάλεπτα: 10-25, 34-39, 57-51, 70-73

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Σαμοντούροφ, Γκραντ, Ναν, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Μητογλου, Μαντζούκας

Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Σλαφτσάκης, Σταρκ, Σανόγκο, Τολιόπουλος, Κατσίβελης, Μπλούμπεργκς, Μποχωρίδης, Περσίδης, Ντε Σόουζα, Χάρελ, Καλόγηρος, Μπάνκστον

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News