«Ροπαλιά» από τη διαιτησία ο Παναθηναϊκός, δεν άντεξε στο Κάουνας!

«Ροπαλιά» από τη διαιτησία ο Παναθηναϊκός, δεν άντεξε στο Κάουνας!

Με πολλά παράπονα για τους διαιτητές και μια ήττα (80-68) αποχωρεί από τη Λιθουανία ο Παναθηναϊκός AKTOR. Μεγάλο παιχνίδι από Ναν-Γκριγκόνις, φάνηκε το κενό του Σλούκα για τους «πράσινους» που επιστρέφει στον ”τελικό” του ΟΑΚΑ με τη Φενερμπαχτσέ.

Έβανς και Γκριγκόνις σημείωσαν τα πρώτα τρίποντα της αναμέτρησης (5-5). Με πέντε διαδοχικούς πόντους του Ναν ο Παναθηναϊκός AKTOR βρέθηκε μπροστά 7-10 απέναντι στη Ζαλγκίρις. Ο Μάνεκ έφερε το πρώτο προσπέρασμα στον αγώνα (12-10). Ο Ναν μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο «ανέβηκε» στους 8 πόντους με δεύτερο τρίποντο (14-13). Ο Μπιρούτις διαμόρφωσε το σκορ στο 18-13 για το πρώτο «καμπανάκι» στον Αταμάν, όσον αφορά την άμυνα.

Ο Αντετοκούνμπο σπατάλησε δύο ελεύθερες βολές, ο Ναν με τρίτο τρίποντο έγινε διψήφιος από τα πρώτα εφτά λεπτά (18-16). Ο Γκριγκόνις έδωσε συνέχεια από τα 6,75 και μείωσε στον πόντο για τον Παναθηναϊκό. Ο Λιθουανός στην εκπνοή του χρόνου πέτυχε σημαντικό καλάθι, όμως, δε συνοδεύτηκε από άμυνα με τον Σμιτς να «κερδίζει» τον Χουάντσο (25-21).

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στην ισορροπία των 25 πόντων με τους Ναν και Γκριγκόνις να έχουν πετύχει τους 23 από τους 25 πόντους των «πρασίνων»!

Στο ξεκίνημα της β’ περιόδου ο Λεσόρ με δύο ελεύθερες βολές έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, από την πίεση του Βιλντόζα η Ζαλγκίρις υπέπεσε σε παράβαση 8 δευτερολέπτων. Ο Σμιτς νίκησε ξανά τον Χουάντσο και ισοφάρισε, ο Λεσόρ «απάντησε» με το πρώτο του καλάθι σε κανονική ροή αγώνα (27-29).

Ο Λεσόρ ξεκίνησε να παίρνει «μπρος» με φοβερό μπλοκ, ριμπάουντ και κάρφωμα (27-31). Ο Έβανς τιμώρησε με τρίποντο την άμυνα του Χουάντσο, ο Λεσόρ εκτοξεύτηκε στους 9 πόντους μέσα σε 5 λεπτά στο β’ δεκάλεπτο. Ο Παπαπέτρου μπήκε για πρώτη φορά στο παρκέ στο 16ο λεπτό.

Ο Σάμνερ ανέτρεψε την κατάσταση για τη Ζαλγκίρις και ο Αταμάν αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ (40-37). Οι διαιτητές έδωσαν ανάποδα φάουλ στον Μήτογλου (επιθετικό αντί για αμυντικό), ο Καλαϊτζάκης πέρασε για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου. Ο Ουλάνοβας έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο -6.

Ο Λεσόρ σκόραρε κανονικά, οι διαιτητές χρέωσαν φάουλ που δεν υπήρχε στον Γάλλο σέντερ σε μια επαφή ώμο με ώμο με τον Μάνεκ. Ο Γκριγκόνις εμφανίστηκε καυτός και στο β’ μέρος και ψαλίδισε τη διαφορά στους 5, ο Έβανς τιμώρησε με το 3ο τρίποντο σε 4 προσπάθειες (49-41).

Ο Γκραντ ανενόχλητος μάζεψε εκ νέου την απόσταση στο σκορ (49-44). Από απίθανη πάσα του Ναν ο Λεσόρ διέλυσε τη λιθουανική ρακέτα (49-46). Ο Ναν ανέλαβε δράση με πέντε διαδοχικούς πόντους (52-50). Ο Έβανς έγινε… Ναν, ο Λεσόρ έχασε το κάρφωμα (57-52).

Ναν και Βιλντόζα αστόχησαν, αμφότεροι ζήτησαν φάουλ στις προσπάθειές τους. Οι διαιτητές κατάφεραν να αποδιοργανώσουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Ναν ευστόχησε σε τρίποντο και πήρε και αντι-αθλητικό φάουλ. Ο Χέιζ απομάκρυνε τη Ζάλγκιρις με 8 πόντους (64-58).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Αταμάν πήρε πετυχημένο τσάλεντζ και εξασφάλισε κατοχή για τους πράσινους. Ο Χουάντσο κατέβασε τη μπάλα, πόσταρε αλλά υπέπεσε σε παράβαση βημάτων. Ο Μπιρούτις έκανε πιο δύσκολο το έργο του Παναθηναϊκού (66-58). Ο Βιλντόζα συνέχισε να είναι τραγικός, η Ζαλγκίρις πήρε διψήφια διαφορά (68-58).

Από λάθος του Ναν ο Έβανς πήγε στο +12 τη Ζαλγκίρις (70-58). Ο Ναν σκόραρε τρίποντο και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του Παναθηναϊκού (74-65). Ο Αμερικανός πέτυχε ένα ακόμη καλάθι για το 74-67. Ο Χουάντσο αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο για τον Παναθηναϊκό. Ο Ναν χρεώθηκε με 5 δευτερόλεπτα.

Ο Ουλάνοβας έδωσε τη χαριστική βολή στον Παναθηναϊκό με ένα λεπτό να απομένει (78-67). Ο Ναν αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο για να εξαντληθούν οι ελπίδες του Τριφυλλιού για νίκη. Το παιχνίδι έληξε 80-68. Ο Αταμάν έδωσε συμμετοχή στον Μωραϊτη στα τελευταία 7,4.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 44-9, 64-56, 80-68

Ζαλγκίρις (Τρινκιέρι): Έβανς, Λεκαβίτσιους, Χέις, Γκιεντράιτις, Σμιτς, Μπιρούτις, Σάμνερ, Ντίμσα, Λαβρινοβίτσιους, Μάνεκ, Μπουτκεβίτσιους, Ουλανόβας.

Παναθηναϊκός AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News