«Must» διπλό στο Κάουνας – Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

«Καρφί» Αταμάν: «Κάναμε πράγματα που δεν έπρεπε» - Οι δηλώσεις μετά τη νίκη

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο Κάουνας για την μονομαχία με την Ζαλγκίρις (02/02, 20:00) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο Κάουνας για την μονομαχία με την Ζαλγκίρις (02/02, 20:00) για την 25η αγωνιστική της Euroleague. Η επίσκεψη στο Κάουνας είναι άλλη μία πρόκληση ώστε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει στο νικηφόρο μονοπάτι που έχει χαράξει, απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι (9-15) που διέλυσε την Εφές (96-70) αλλά δεν διακρίνεται για τη σταθερότητά της.

«Μέχρι το τέλος απομένουν 10 παιχνίδια. Πάμε βήμα-βήμα. Κάθε παιχνίδι, κάθε νίκη θα είναι σημαντική για να διασφαλίσουμε θέση στα Playoffs και να συνεχίσουμε στον στόχο μας που είναι η τετράδα», επισήμανε ο Αταμάν ενόψει της δοκιμασίας όπου δε θα έχει και πάλι τον αρχηγό Κώστα Σλούκα. Αλλά πλέον έχει ενίσχυση από τις επιστροφές ΛούκαΒιλντόζα και Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι.

Η ομάδα του Τούρκου τεχνικού έχει βελτιωθεί κατακόρυφα το τελευταίο δίμηνο, κάτι που έχει αποτυπωθεί στο 9-2 των 11 τελευταίων στροφών και θέλει να είναι σε άλλο ένα παιχνίδι παραγωγική. Ο Παναθηναϊκός σκοράρει 81.7 πόντους και θα αντιμετωπίσει μία άμυνα που δέχεται 80.8 πόντους. Ο «εξάστερος» κλέβει περισσότερο από κάθε άλλη στην Euroleague (7.5 κλεψίματα) και αναγκάζει στα περισσότερα λάθη τον αντίπαλο (13.9)

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα μεταδοθεί από τo Novasports Prime.

Αταμάν: «Κλειδί η επίθεσή μας στο Κάουνας»

Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR, Εργκίν Αταμάν, κατά την αναχώρηση για το Κάουνας. Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Τούρκος προπονητής.

«Η Ζαλγκίρις έκανε ένα τέλειο παιχνίδι χθες απέναντι στην Εφές. Πήρε μια τεράστια νίκη και σκόραραν 96 πόντους. Οπότε είναι προφανές ότι η άμυνα θα είναι το κλειδί. Ειδικά στην έδρα τους παίζουν πιο επιθετικά, με ταχύτητα, με καλό τρανζίσιον. Οπότε πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην κάνουμε πολλά λάθη. Η επίθεση θα είναι το κλειδί για να πάρουμε τη νίκη σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ειδικά στην καυτή ατμόσφαιρα του Κάουνας».

Για το που θα κριθεί η είσοδος στην τετράδα τις τελευταίες 10 αγωνιστικές: «Μέχρι το τέλος απομένουν 10 παιχνίδια. Κάποιοι έχουν 6 εντός, 4 εκτός, κάποιοι 5-5. Πάμε βήμα βήμα. Κάθε παιχνίδι, κάθε νίκη θα είναι σημαντική για να διασφαλίσουμε θέση στα πλέι οφ και να συνεχίσουμε στον στόχο μας που είναι η τετράδα».

Το πιο δυνατό σημείο της Ζάλγκιρις: «Δεν είδα το χθεσινό παιχνίδι, θα το τσεκάρω τώρα στο αεροπλάνο. Χθες τέλειωσα μία η ώρα το βράδυ και ήμουν κουρασμένος. Θα δούμε με τους βοηθούς στο αεροπλάνο το παιχνίδι της Ζαλγκίρις κόντρα στην Εφές».

 

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Exit mobile version