«Must» διπλό στο Κάουνας - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

«Καρφί» Αταμάν: «Κάναμε πράγματα που δεν έπρεπε» - Οι δηλώσεις μετά τη νίκη

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο Κάουνας για την μονομαχία με την Ζαλγκίρις (02/02, 20:00) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο Κάουνας για την μονομαχία με την Ζαλγκίρις (02/02, 20:00) για την 25η αγωνιστική της Euroleague. Η επίσκεψη στο Κάουνας είναι άλλη μία πρόκληση ώστε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει στο νικηφόρο μονοπάτι που έχει χαράξει, απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι (9-15) που διέλυσε την Εφές (96-70) αλλά δεν διακρίνεται για τη σταθερότητά της.

«Μέχρι το τέλος απομένουν 10 παιχνίδια. Πάμε βήμα-βήμα. Κάθε παιχνίδι, κάθε νίκη θα είναι σημαντική για να διασφαλίσουμε θέση στα Playoffs και να συνεχίσουμε στον στόχο μας που είναι η τετράδα», επισήμανε ο Αταμάν ενόψει της δοκιμασίας όπου δε θα έχει και πάλι τον αρχηγό Κώστα Σλούκα. Αλλά πλέον έχει ενίσχυση από τις επιστροφές ΛούκαΒιλντόζα και Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι.

Η ομάδα του Τούρκου τεχνικού έχει βελτιωθεί κατακόρυφα το τελευταίο δίμηνο, κάτι που έχει αποτυπωθεί στο 9-2 των 11 τελευταίων στροφών και θέλει να είναι σε άλλο ένα παιχνίδι παραγωγική. Ο Παναθηναϊκός σκοράρει 81.7 πόντους και θα αντιμετωπίσει μία άμυνα που δέχεται 80.8 πόντους. Ο «εξάστερος» κλέβει περισσότερο από κάθε άλλη στην Euroleague (7.5 κλεψίματα) και αναγκάζει στα περισσότερα λάθη τον αντίπαλο (13.9)

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα μεταδοθεί από τo Novasports Prime.

Αταμάν: «Κλειδί η επίθεσή μας στο Κάουνας»

Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR, Εργκίν Αταμάν, κατά την αναχώρηση για το Κάουνας. Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Τούρκος προπονητής.

«Η Ζαλγκίρις έκανε ένα τέλειο παιχνίδι χθες απέναντι στην Εφές. Πήρε μια τεράστια νίκη και σκόραραν 96 πόντους. Οπότε είναι προφανές ότι η άμυνα θα είναι το κλειδί. Ειδικά στην έδρα τους παίζουν πιο επιθετικά, με ταχύτητα, με καλό τρανζίσιον. Οπότε πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην κάνουμε πολλά λάθη. Η επίθεση θα είναι το κλειδί για να πάρουμε τη νίκη σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ειδικά στην καυτή ατμόσφαιρα του Κάουνας».

Για το που θα κριθεί η είσοδος στην τετράδα τις τελευταίες 10 αγωνιστικές: «Μέχρι το τέλος απομένουν 10 παιχνίδια. Κάποιοι έχουν 6 εντός, 4 εκτός, κάποιοι 5-5. Πάμε βήμα βήμα. Κάθε παιχνίδι, κάθε νίκη θα είναι σημαντική για να διασφαλίσουμε θέση στα πλέι οφ και να συνεχίσουμε στον στόχο μας που είναι η τετράδα».

Το πιο δυνατό σημείο της Ζάλγκιρις: «Δεν είδα το χθεσινό παιχνίδι, θα το τσεκάρω τώρα στο αεροπλάνο. Χθες τέλειωσα μία η ώρα το βράδυ και ήμουν κουρασμένος. Θα δούμε με τους βοηθούς στο αεροπλάνο το παιχνίδι της Ζαλγκίρις κόντρα στην Εφές».

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News