Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 79-62: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού AKTOR στον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο.

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 79-62: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη θέση τέτοια ματς να τα «καθαρίζει» άνευ… αγώνος.

Οι «πράσινοι» ήταν απολαυστικοί για ακόμη μια βραδιά στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Αταμάν σίγουρα δεν είναι ο προπονητής που θα πανηγυρίσει μια εμφάνιση με επίδοση στην επίθεση κάτω των 80 πόντων. Χτύπησε ένα «καμπανάκι» στο Τριφύλλι η Ζαλγκίρις που σκόραρε 96 στην Εφές.

Μέσα σε όλα το Τριφύλλι ανέβηκε στην 3η προσπερνώντας τη Βίρτους Μπολόνια κάτι το οποίο φαινόταν θέμα χρόνου να συμβεί. Πάντως αν έληγε σήμερα η regular season, ο 3ος θα «έπεφτε» με τη Μονακό και ο 4ος (Φενέρ) με τη Βίρτους Μπολόνια. Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός οφείλει να μαζεύει νίκες για να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα της έδρας.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (9/10): Ο Καλαϊτζάκης όχι μόνο είναι βελτιωμένος και νιώθει άνετα στο επίπεδο της Ευρωλίγκα, αλλά μπορεί να εξελιχθεί και σε παίκτης «κλειδί» για τη σεζόν στον Παναθηναϊκό. Πέτυχε 10 πόντους με 5/5 δίποντα (!), μάζεψε 4 ριμπάουντ, έκλεψε 2 μπάλες και μοίρασε 1 ασίστ σε 18:19.

Λούκα Βιλντόζα (6/10): Μόνο και μόνο από τη θέληση που έδειξε να παίξει στον αποψινό αγώνα, αξίζει ένα βαθμό πάνω από τη βάση. Θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά για να επανέλθει στα κανονικά του επίπεδα.

Δημήτρης Μωραϊτης (6/10): Ο Έλληνας γκαρντ έρχεται να βάζει τα «κερασάκια» στις νίκες του Παναθηναϊκού. Κατ’εμέ, έβαλε το ομορφότερο καλάθι της βραδιάς, από την τρομερή πάσα του Βιλντόζα στον Αντετοκούνμπο και «σπάσιμο» εκείνου στη γωνία για τον Μωραϊτη.

Μπαλτσερόφσκι – Παπαπέτρου (-): Δεν αγωνίστηκαν καθόλου.

Τζέριαν Γκραντ (9,5/10): Απόψε δε φάνηκε η απουσία του Σλούκα κι αυτό οφείλεται 100% στον Γκραντ. Ο Αμερικανός άγγιξε το double-double με 9 πόντους και 8 ασίστ, ενώ πήρε και 4 ριμπάουντ.

Κέντρικ Ναν (7/10): Ο Αμερικανός μετά από ένα πρόβλημα στον αγκώνα, δυσκολεύτηκε και δεν βρήκε ρυθμό στο σουτ (2/13 δίποντα). Σκόραρε ένα τρίποντο-ψυχολογίας στο φινάλε του αγώνα, επιπλέον, σημείωσε 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Ματίας Λεσόρ (9/10): Ο Γάλλος σέντερ ήταν… όλα τα λεφτά και σίγουρα προσέφερε μοναδικό σόου στους (τηλε)θεατές παίρνοντας το αίμα του πίσω για το Βελιγράδι και τον αγώνα με τη Μακάμπι. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ.

Κώστας Αντετοκούνμπο (8/10): Πίσω από την επιθυμία του Αταμάν να μην αποκτήσει ψηλό, κρύβεται η άνοδος του Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σέντερ πραγματικά προσέφερε 16 λεπτά κανονικού εναλλακτικού σέντερ και πολλά παραπάνω από όσα απεικονίζει η στατιστική.

Μάριους Γκριγκόνις (9/10): Εξαιρετική εμφάνιση από τον «Γκρίγκο» και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (8,5/10): Καλώς τον! Ο Ερνανγκόμεθ έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα από την Πάτρα και ξεδίπλωσε το ταλέντο του σε άμυνα και επίθεση και απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, σε μια βραδιά που ο Μήτογλου δεν έκανε και την καλύτερή του εμφάνιση. Ήταν η βραδιά των Ισπανών, αν προσθέσουμε και τον Ρούμπεν Πέρεθ από το ποδόσφαιρο.

Ντίνος Μήτογλου (7/10): Φτωχή συγκομιδή στην επίθεση (4 πόντοι), σημαντική η βοήθεια στην άμυνα (6 ριμπάουντ). Τον… συμπλήρωσε ο Χουάντσο με τους 12 πόντους του στην επίθεση.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr