Ίδια περίπτωση, διαφορετική αντιμετώπιση: Όταν σε «φτύνει» το ίδιο το σύστημα!

Ίδια περίπτωση, διαφορετική αντιμετώπιση: Όταν σε «φτύνει» το ίδιο το σύστημα!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος διεκδίκησε τα δίκαια του παρακολουθώντας το ντέρμπι εξ αποστάσεως, το ίδιο επιχείρησε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη Σ.Τ, όμως, η αντιμετώπιση από την ΕΟΚ ήταν διαφορετική στις δύο περιπτώσεις.

Με πολύ χαλαρό ύφος ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού εξέφρασε τα παράπονά του για τη διαιτησία της Τσαρούχα και του Πιτσίλκα. Δεν ξεπέρασε κανένα όριο, δεν χρησιμοποίησε ακατάλληλο λεξιλόγιο και απλά εξέφρασε τις απορίες του για τα πεπραγμένα των διαιτητών στο παρκέ του ΟΑΚΑ στην πρώτη 1,5 περίοδο του ντέρμπι.

Αυτό το αποκάλεσαν «δυσφήμιση του αθλήματος» από την ΕΟΚ. Αυτές οι τρεις λέξεις φέρουν μεγάλη βαρύτητα. «Δυσφήμιση», όταν με… αποδείξεις, δείχνεις στο φίλαθλο κοινό να καταλάβει πως η ζυγαριά, κάπου… γέρνει.

Ανεξαρτήτως το ποιος έχει δίκαιο ή άδικο, ο Μπαρτζώκας εξέφρασε με το δικό του τρόπο, τα παράπονά του στην αίθουσα Τύπου, μερικά λεπτά μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού. Ειρωνεύτηκε γνωστό «πράσινο» ρεπόρτερ και στην ερώτηση για τη διαιτησία ανέφερε πως «ήταν σαφής» και «πως τα ελληνικά του είναι άψογα, παρότι λένε πως δεν το έχει με τις συνεντεύξεις»!

Εδώ, έχουμε μια σαφή ομολογία πως ο ερυθρόλευκος ρεπόρτερ άφησε αιχμές για την ελληνική διαιτησία. Και δεν είναι η πρώτη φορά, το έχει ξανακάνει σε post-game δηλώσεις. Το έχει ξανακάνει και από τον πάγκο του Ολυμπιακού, με κάποια… γαλλικά αλλά και με κινήσεις που δεν παραπέμπουν σε… προπονητή μπάσκετ!

Η αποχή του Γιαννακόπουλου από τα γήπεδα, αποκτάει και μια σημειολογική σημασία. Αποχή από την τοξικότητα του μπάσκετ. Αλλοιώσεις αποτελεσμάτων. Διαπιστευμένος, κάποτε, τον έφτυσε στο ΣΕΦ, ξέχωρα από τα υβριστικά συνθήματα και τις… ευχές που «πέφτουν» σαν βροχή από την κερκίδα, τώρα… τον «φτύνει» το ίδιο το σύστημα!

Κι αν κάποτε, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ξεπέρασε τα όρια, με την πάροδο των χρόνων, έμαθε να αναγνωρίζει τα λάθη του και να απολογείται. Από την ΕΟΚ, θα απολογηθεί ποτέ κανένας, ή το κλίμα θα παραμείνει δυναμιτισμένο ενόψει των επόμενων ντέρμπι;

Ο λογαριασμός @dpg7000 σίγουρα έχει μια δυναμική, πλησιάζει και τους 400.000 followers. Όμως, δεν παύει να είναι απλά ένας λογαριασμός! Τα όσα διαδραματίζονται στα γήπεδα και αφορούν την πραγματική ζωή, κι όχι… την ψηφιακή, φαίνεται να μην απασχολούν τους αρμόδιους της ομοσπονδίας. Κι αυτό, είναι το πλέον λυπηρό…

Δείτε παρακάτω:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News