Βουντού, βουντού και πράσινη «μαγεία»: «Κάτω» και η Παρτίζαν από τον ΕΞΑΣΤΕΡΟ! (vids)

Βουντού, βουντού και πράσινη «μαγεία»: «Κάτω» και η Παρτίζαν από τον ΕΞΑΣΤΕΡΟ! (vids)

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 3/3 στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας κατά κράτος της Παρτιζάν στο τελευταίο δεκάλεπτο (84-71) και εκμεταλλεύτηκε τις ήττες της Μπαρτσελόνα και της Φενερμπαχτσέ στη βαθμολογία. Πρώτος σκόρερ ο Κέντρικ Ναν με 21 πόντους.

Η Παρτιζάν μετέτρεψε το παιχνίδι σε κλειστό δίχως να υπάρξει κάποια σημαντική διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Κέντρικ Ναν ηγήθηκε στην επίθεση και έγινε από νωρίς διψήφιος (11 πόντοι), ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με τρίποντο εξασφάλισε ένα μικρό προβάδισμα για το Τριφύλλι και ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ (18-16).

Οι διαιτητές στα μέσα του β’ δεκαλέπτου προκάλεσαν την οργή των φιλάθλων επιτρέποντας στην Παρτιζάν να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ (26-27). Ο Γκριγκόνις έβαλε 10 από τους επόμενους 12 πόντους του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι και πήρε διαφορά (40-31). Η ομάδα του Ομπράντοβιτς κατόρθωσε να σβήσει την απόσταση με λέι απ του Νάναλι για το 42-40 (2-9 επιμέρους σκορ) στο φινάλε του ημιχρόνου.

Το 11ο λάθος του Παναθηναϊκού έφερε και την ισοφάριση στο σκορ (42-42). Ο Νάναλι σε ρόλο… Γκριγκόνις έφερε την ανατροπή με τρίποντο (44-45). Σλούκας και Αντετοκούνμπο έφεραν νέο «πράσινο» προβάδισμα (50-49). Οι διαιτητές καταλόγισαν φάουλ στον Έλληνα σέντερ σε καθαρό κλέψιμο.

Ο Ντόζιερ πέτυχε ένα απίθανο τρίποντο υπό τις αποδοκιμασίες 18.000 οπαδών του Τριφυλλιού (53-54). Ο Κέντρικ Ναν κέρασε μια αυτοκρατορική τάπα στον Πονίτκα. Στην εκπνοή του γ’ δεκαλέπτου ο Λεσόρ κάρφωσε στη ρακέτα της Παρτιζάν στη φάση του αγώνα για το 58-58.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στο τελευταίο μέρος του αγώνα με σερί «6-0» και νέο κάρφωμα από τον Λεσόρ (64-58). Ο ηγέτης του Τριφυλλιού, Κώστας Σλούκας «βομβάρδισε» το σέρβικο καλάθι με μάγκικο τρίποντο (69-62). Ο Κέντρικ Ναν «ανέβηκε» στους 21 πόντους από τη γραμμή των βολών.

Από τη γωνία του Μήτογλου ξέρανε την Παρτιζάν (75-66). Ο Λεσόρ σκόραρε δύο εύκολους πόντους από ασίστ του Γκραντ (77-68). Ο Μήτογλου πήρε σπουδαίο αμυντικό ριμπάουντ και από τις βολές πήγε στο +9 τους «πράσινους» 1,5 λεπτό πριν το φινάλε (79-70). Ο Γκραντ με καλάθι και φάουλ «υπέγραψε» τη 14η νίκη του Τριφυλλιού στην Ευρωλίγκα!

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 42-40, 58-58, 84-71

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μωραϊτης, Σλούκας, Σαμοντούροβ, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου

Παρτιζάν (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Σμιθ, Λεντέι, Κοπρίβιτσα, Σμάιλαγιτς, Γιάραμαζ, Νάναλι, Τριφούνοβιτς, Άντζουσιτς, Ντίζερ, Πονίτκα, Καμίνσκι, Καμπόκλο

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News