Παναθηναϊκός: Το... colpo grosso με Τεόντοσιτς, Λάρκιν και Τζέιμς!

Αταμάν: «Σπουδαία νίκη» - Οι δηλώσεις μετά τη νίκη επί της Εφές

Μετά τους Τεόντοσιτς και Λάρκιν, ήταν η σειρά του Μάικ Τζέιμς να πάθει ασφυξία από τις αμυντικές δαγκάνες του Παναθηναϊκού.

Την Πέμπτη ο νικητής στόχευσε και κατάφερε να περιορίσει τον χώρο δράσης στην επίθεση της Μονακό, βγάζοντας τον ταλαντούχο σκόρερ εκτός πνεύματος αγώνα.

Προσωπικά βάζουμε πολύ υψηλό βαθμό στον τρόπο με τον οποίο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν τη μπάλα εκεί που ήθελαν εκείνοι και να δυσκολέψουν την αντίπαλο να νιώσει άνετα κυκλοφορόντας την κατά μήκους του παρκέ.

Σύμμαχος των νικητών το ότι απέναντι τους είχαν ένα σύνολο που χωρίς τον Οκόμπο δεν είχε δεύτερο πόλο επίθεσης, ο Τζέιμς είναι ο νο1, αν σταματήσεις αυτόν, τους έχεις εγκλωβίσει.

Η παρουσία του Τζέριαν Γκραντ έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να μπορέσει να κατανοήσει ο κόσμος πως ένας καλός αμυντικός με πληθωρική παρουσία μπορεί να απενεργοποιήσει μεγάλο μέρος των επιθετικών συστημάτων μια …αλέγρας ομάδας όπως οι Γάλλοι.

“Σβήνοντας” τον ηγέτη τους, επηρέασε ψυχολογικά τους υπόλοιπους κι εκτόξευσε την διάθεση του Παναθηναϊκού να μπει στις γραμμές πάσας με άμεση επιρροή στους χρόνους που οι Μονεγάσκοι σούταραν ή τέλειωναν φάσεις.

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News