Ρογκαβόπουλος: «Τιμή μου που ενδιαφέρθηκε ο Παναθηναϊκός - Γι' αυτό επέλεξα τη Μπασκόνια»

«O Ρογκαβόπουλος είναι ο παίκτης που πρέπει να πάρει ο Παναθηναϊκός»

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο «gazzetta.gr» και αναφέρθηκε και για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό του.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο «gazzetta.gr» και μέσα στα πολλά που είπε, αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού προς εκείνον.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας forward θεωρεί μεγάλη του τιμή το γεγονός ότι οι πράσινοι τον ήθελαν στο δυναμικό τους, ενώ από εκεί και πέρα απόκαλυψε και τον λόγο που επέλεξε την Μπασκόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Πώς προέκυψε η Μπασκόνια το καλοκαίρι;

«Μου έγινε η πρόταση, τους άρεσε αυτό που είδαν και για εμένα ήταν μια ιδανική ευκαιρία να παίξω στην Euroleague. Ειδικά σε αυτήν την ηλικία και ως ξένος σε μια ισπανική ομάδα…»

-Ουσιαστικά έτσι κατάλαβες ακόμα περισσότερο ότι σε εμπιστεύονται εδώ

«Ακριβώς. Και είναι διαφορετικό να παίζεις εδώ ως ξένος. Και θεωρώ επίσης ότι δίνει και ένα διαφορετικό πρεστίζ στον παίκτη. Συζητήσαμε με την ομάδα και έτσι ολοκληρώθηκε η συμφωνία».

-Κυκλοφορούσε ωστόσο η φήμη ότι σε ήθελαν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι αλλά δεν ηθελες εσύ. Δεν το συζητούσες καν να μείνεις στην Ελλάδα. Ισχύει;

«Ναι, ισχύει. Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή κάτι που να μου δίνει την ευκαιρία να εξελιχθώ μελλοντικά. Και έτσι επιλέγω να συνεχίσω στο εξωτερικό. Φυσικά είναι 100% τιμή μου που ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός μπορεί να ενδιαφέρονται. Όμως δεν υπήρξε κάποια επίσημη πρόταση. Θεωρώ ότι αυτή στιγμή μπορώ να εξελιχθώ καλύτερα στο εξωτερικό και ταυτόχρονα νιώθω πολύ καλά και πνευματικά».

-Άρα καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ρίξει μαύρη πέτρα πίσω σου, έτσι;

«Όχι, προς Θεού. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ή Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, πείτε το όπως θέλετε, είναι ομάδες υψηλού επιπέδου. Πρωταγωνιστούν, είναι πάρα πολύ σοβαροί σε αυτό που κάνουν αλλά ταυτοχρόνως βλέπω ότι παιδιά που έχουν παρόμοιους στόχους με εμένα, το τελευταίο διάστημα δεν παίρνουν ευκαιρίες. Εδώ είναι διαφορετικά.»

-Αφήνεις ανοικτό παράθυρο επιστροφής;

«Ανοικτό, κλειστό, δεν έχει να κάνει. Το θέμα είναι να ενδιαφέρονται και οι ομάδες.»

-Πώς βλέπεις φέτος τους «αιώνιους;» Ο μεν Παναθηναϊκός πραγματοποίησε rebuild με παίκτες και προπονητή πρώτης γραμμής, ο δε Ολυμπιακός άλλαξε το στυλ παιχνιδιού του μετά τη φυγή των Σλούκα και Βεζένκοβ. Και οι δύο παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

«Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε πολλά χρήματα σε πολλούς και καλούς παίκτες. Αναβάθμισε την ομάδα γενικότερα, δείχνει ότι θέλει να είναι ψηλά στην Euroleague και θέλει να φτάσει έως το τέλος. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό που από τη σειρά τους αναβάθμισαν την ομάδα με την έννοια ότι πήραν πολλούς παίκτες. Έφυγαν κάποιοι κομβικοί, αλλά λόγω του ότι πρόκειται για μια ομάδα που στηρίζεται στο ομαδικό μπάσκετ και είναι μια γροθιά όλοι μαζί, δείχνει να είναι και εκείνη μια ομάδα που κοιτάζει ψηλά. Τώρα μια νίκη πάνω, μια νίκη κάτω, είναι πολύ νωρίς. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστα μας».

-Τους βλέπεις για Final Four;

«Πραγματικά δεν ξέρεις. Όλες οι ομάδες της Euroleague από μια θέση και μετά, είναι κοντινής δυναμικότητας. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η φετινή διοργάνωση. Το αν θα πάνε ή όχι δεν το γνωρίζω, αλλά τους εύχομαι τα καλύτερα που είναι ελληνικές ομάδες. Είναι χαρά μου να ακούω εδώ ως Έλληνας ότι πηγαίνουν καλά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός».

-Αλήθεια, πώς σχολιάζουν εδώ στη Βιτόρια τους «αιώνιους»;

«Μιλάνε με πολύ σεβασμό και για τους δύο. Πραγματικά τους εύχομαι καλή επιτυχία, αλλά όταν παίζουν μαζί μας, να τους κερδίζουμε!»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News