Τεράστιο «διπλό» ο ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ κόντρα σε ΟΛΟΥΣ!

Τεράστιο «διπλό» ο ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ κόντρα σε ΟΛΟΥΣ!

Στο απόλυτο θρίλερ και με τους διαιτητές να ανέχονται το ξύλο της Βαλένθια, ο Παναθηναϊκός πήρε ΤΕΡΑΣΤΙΟ διπλό στη Φοντέτα και παρέμεινε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Από χαμένο τρίποντο του Γκριγκόνις ο Μήτογλου πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και σημείωσε τους πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού στη «Φοντέτα».

Με τη δεύτερη προσπάθειά του ο Γκριγκόνις βρήκε το στόχο από τα 6,75 (2-5) και στη συνέχεια έφτασε σε ένα προσωπικό 5-0 (2-7). Ο Λιθουανός αξιοποίησε τον Λεσόρ, ο Ρόμπερτσον από την άλλη πλευρά, ευστόχησε για τρεις (6-9). Η Βαλένθια πήρε το πρώτο της προβάδισμα στο 10-9 με καλάθι από τον Ίνγκλις.

Με ωραία προσποίηση ο Λεσόρ σκόραρε και μείωσε στο καλάθι (14-12), ο Ναν ισοφάρισε στους 14 πόντους και μπήκε στον πίνακα των σκόρερς.

Ο Παναθηναϊκός επέτρεψε στη Βαλένθια να φύγει στο +5, ο Ναν διαμόρφωσε το σκορ στο 19-16. Ο Καλαϊτζάκης σήκωσε για τον Λεσόρ που κάρφωσε, ενώ νωρίτερα ο Ντέιβις έχασε εύκολο καλάθι έπειτα από κλέψιμο των γηπεδούχων. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με δύο πόντους του Χουάντσο (23-22).

Με ταμπλό ο Γκραντ αντιστάθηκε στην πίεση της Βαλένθια στο πρώτο δίλεπτο της β’ περιόδου (29-26). Ο Ντέιβις αύξησε τη διαφορά στο σκορ (33-26) με σουτ μέσης απόστασης. Από τα 7 μέτρα ο Βιλντόζα έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό, ο Γιόβιτς πλήγωσε την πρώην ομάδα του (36-29). Ο Αντετοκούνμπο με follow κάρφωμα «διόρθωσε» το χαμένο σουτ του Γκριγκόνις (36-33).

Ο Βιλντόζα με το δεύτερο τρίποντο του στο παιχνίδι έφερε το προσπέρασμα στο σκορ για τον Παναθηναϊκό που πέτυχε σερί 8-0 (36-37). Ο τεχνικός της Βαλένθια τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία σε φάουλ που κέρδισε ο Αντετοκούνμπο. Ο Οτζελέγκε έβαλε τη Βαλένθια σε θέση οδηγού (45-40) με μακρινό σουτ. Το ημίχρονο τελείωσε στο 47-47 με τρίποντο του Γκραντ.

Με δύο τρίποντα του Μήτογλου ο Παναθηναϊκός πήρε αέρα 7 πόντων (47-54). Η άμυνα του Παναθηναϊκού δούλεψε, ο Βιλντόζα πήγε βόλτα τον αντίπαλό του (50-56). Από σπουδαία πάσα του Γκραντ ο Βιλντόζα πέτυχε το 50-59. Οι Ισπανοί γύρισαν με 7-0 πίσω στο ματς (57-59). Ο Βιλντόζα με νέο τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (60-62), ο Γιόβιτς έφερε εκ νέου το ματς στην ισορροπία.

Ο Χάρπερ με έμμεσο τετράποντο έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό (66-63). Η ομάδα του Αταμάν δεν εκμεταλλεύτηκε το φοβερό ξεκίνημα στο δεκάλεπτο και η Βαλένθια απέκτησε ένα μίνι πλεονέκτημα ενόψει της τελευταίας περιόδου (69-66).

Ο Παναθηναϊκός αστόχησε σε πολλές προσπάθειες στην επίθεση, όμως, το σκορ «κόλλησε» στο 73-66. Ποιος άλλος… ο Βιλντόζα «ανέβηκε» στους 17 πόντους και ψαλίδισε την απόσταση στο -4 (73-69). Οι πράσινοι σπατάλησαν δύο προσπάθειες για να μειώσουν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή με Βιλντόζα-Γκραντ.

Ο Γκριγκόνις σημάδεψε με επιτυχία για τρεις και έβαλε «φωτιά» στο ματς 2,5 πριν το φινάλε (77-75). Ο Λεσόρ ακολούθησε τον Βιλντόζα και πήγε το παιχνίδι στο 77-77. Ο Ίνγκλις κέρδισε τον Χουάντσο και πέτυχε έμμεσο τρίποντο (80-77). Ο Γκραντ με δύο ελεύθερες βολές πήγε το παιχνίδι στο 80-79.

Ο Τζόουνς στην προσπάθειά του να κάνει λέι απ, άπλωσε το χέρι του και έκανε φάουλ στον Γκραντ, όμως, οι διαιτητές προχώρησαν σε ανάποδη απόφαση. Με 1/2 βολές ο Τζόουνς έκανε το 81-79 με 33 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Βιλντόζα έφερε την ισοφάριση (81-81) στην κρίσιμη επίθεση του Παναθηναϊκού.

Ο Λεσόρ στη διεκδίκηση της μπάλας κέρδισε φάουλ στο 1,9”. Ο Γάλλος σέντερ στο απόλυτο θρίλερ, έχασε την πρώτη, έβαλε τη δεύτερη για το 81-82.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 47-47, 69-66, 81-82

Παναθηναϊκός (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Μαντζούκας

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News