Παναθηναϊκός: Η μόνη λύση στον Εξάστερο…

Επιστροφή... στο μέλλον ο Εξάστερος του Γιαννακόπουλου!

Το θέμα στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι να μην χάνεις σε διάρκεια, σταθερότητα, συγκέντρωση. Βλέπεις π.χ την ομάδα να “πετάει” για μερικά λεπτά και ξαφνικά αρχίζει η κατρακύλα.

Με Ολυμπιακό, Μακάμπι, Παρτιζάν, Εφές το ίδιο πράγμα, το βιώσαμε και την Τετάρτη στην Ισπανία.

Όταν δεν έχεις εναλλακτικές, πέραν του Ναν, του Γκριγκόνις και του Σλούκα για να σε “τραβήξουν” επιθετικά, όταν επιλέγεις να πας σε κλειστό rotation, χωρίς να δίνεις λεπτά σε Καλαϊτζάκη, Μαντζούκα, χωρίς να έχεις διαθέσιμο τον Παπαπέτρου, με αντι-Λεσόρ που ακόμα τρέμουν (Μπαλτσερόφσκι) ή δεν έχουν πείρα από Ευρωλίγκα (Αντετοκούνμπο) , είναι δεδομένο ότι κι ο αντίπαλος στην έδρα του θα τις βρει τις στιγμές του και θα σε κοντράρει αν δεν παίζεις άμυνα κι αν η διαιτησία σε πάει κόντρα (κάτι που γίνεται μονίμως).

Ο κόουτς Αταμάν πρέπει να κατηχήσει τους αθλητές του ότι το παιχνίδι διαρκεί 40 λεπτά, ότι η άμυνα προέχει στην Ευρώπη ώστε παροδικά ο Παναθηναϊκός να μπορεί να διαχειρίζεται με άνεση τα μεγάλα προβαδίσματα που παίρνει, μοιράζοντας τον χρόνο, χωρίς να αφήνει τους βασικούς να παίζουν πολύ ώρα, κάτι που στο τέλος στοιχίζει σε ανάσες/συγκέντρωση.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News