Τζέιμς: «Είπα στον Γιαννακόπουλο τι έγινε με Ολυμπιακό» - Ίσως επιστρέψει Ελλάδα

Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ ο Τζέιμς - Θερμή υποδοχή από τους πράσινους!

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν της Μονακό, Μάικ Τζέιμς έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη μιλώντας μεταξύ άλλων για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, τη σχέση του με τον Γιαννακόπουλο, τη Μονακό και το μέλλον του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sportal:

Μάικ Τζέιμς σε ευχαριστούμε πολύ που είσαι εδώ μαζί μας, με το Euroleague Greece. Καλή χρονιά και πάμε κατευθείαν στις ερωτήσεις, γιατί έχουμε μερικές εύκολες, κάποιες πιο δύσκολες και πολλά να συζητήσουμε. Ας ξεκινήσουμε με κάτι εύκολο. Τι σημαίνει για εσένα η Ελλάδα, μετά από τρεις παρουσίες σου εδώ;

-Την απολαμβάνω. Είναι μια από τις αγαπημένες μου ευρωπαϊκές χώρες σίγουρα. Μου αρέσει απλά το να είμαι εδώ. Απολαμβάνω τον καιρό, το φαγητό, η ευκολία του να φτάσεις στην παραλία. Ευχαριστιέμαι το χρόνο μου εδώ και μου αρέσουν πολλά πράγματα από τη χώρα.

-Τι σημαίνει για εσένα ο Βασίλης Σπανούλης και τι ο Δημήτρης Διαμαντίδης;

-Ως μπασκετάνθρωπος που είμαι και προσπαθώντας να διαβάσω κάθε χρονιά και να δω όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, απλά το να τους παρακολουθώ στον τρόπο που δουλεύουν και πώς απέδιδαν στα παιχνίδια και πώς αντιδρούσαν μέσα στα παιχνίδια ήταν ιδιαίτερο. Αποδεικνύει το ποιοι είναι. Άκουσα ιστορίες για το πώς δούλευαν και ήταν όμορφο.

-Έχω μια ερώτηση που θέλω να σου κάνω και νομίζω πως όλοι στην Ευρώπη θέλουν να σου κάνουν, σχετικά με τον καλό σου φίλο, τον Κέβιν Ντουράντ. Θα τον πείσεις να κλείσει την τεράστια καριέρα του στην Ευρωλίγκα;

-Όταν το είπε, απλά φάνηκε κάτι μεγαλύτερο. Αμφιβάλω πως θα παίξει ποτέ εδώ. Νομίζω πως απλά ευχαριστήθηκε το χρόνο του εδώ και το είπε για να κάνει χαρούμενους κάποιους ανθρώπους.

-Είσαι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Η μόνη δικαιολογία για αυτούς που δεν σε βάζουν στην συζήτηση για έναν εκ των κορυφαίων 5 όλων των εποχών είναι ότι δεν έχεις το τρόπαιο. Τι έχεις να απαντήσεις για αυτό;

-Το πράγμα είναι υποκειμενικό. Ο καθένας έχει την άποψή του. Αν αυτό έχουν να πουν για αυτό, ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω μαζί τους; Νομίζω πως η νίκη χρειάζεται περισσότερα από ένα άτομο και παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες μέσα στη σεζόν. Η τύχη, οι τραυματισμοί και άλλα πράγματα τέτοιας φύσεως παίζουν ρόλο. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ποτέ δεν έχει κερδίσει ομάδα που τελείωσε τη κανονική περίοδο πρώτη. Δεν ήμουν αρκετά τυχερός για να κερδίσω μέχρι τώρα, όμως ελπίζω να έρθει σύντομα και αυτό και να «γκρεμίσω» αυτόν τον τοίχο.

-Το καλοκαίρι το όνομά σου γράφτηκε χιλιάδες φορές. Μπορείς να μας ξεκαθαρίσεις τι συνέβη με τον Ολυμπιακό;

-Νομίζω πως ήταν απλά ενδιαφέρον. Προφανώς η Ελλάδα είναι μπασκετική χώρα και όλα όσα έχουν να κάνουν με το μπάσκετ μεγαλοποιούνται. Ποτέ δεν ήμουν εκτός συμβολαίου με τη Μονακό. Δεν ξέρω τι γραφόταν κάθε μέρα και ποιες ήταν οι ειδήσεις. Έχω Έλληνα ατζέντη και περίπου ξέρω, όμως, όπως είπα, ήμουν πάντα παίκτης της Μονακό. Ποτέ δεν βγήκα από το συμβόλαιό μου. Ποτέ δεν με έκοψαν, ποτέ δεν έφυγα ή κάτι τέτοιο. Πάντα είχα συμβόλαιο με τη Μονακό, οπότε οι φήμες υπάρχουν στην Ελλάδα και οι Έλληνες ενθουσιάζονται μιλώντας για πράγματα ή διαβάζοντας για αυτά. Αυτό συνέβη ουσιαστικά.

-Άρα για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ποτέ δεν μίλησες με τον Μπαρτζώκα ή με κάποιον από την ομάδα του Ολυμπιακού;

-Έχω φίλους στην ομάδα. Μιλάω με τον Μιλουτίνοφ μια φορά την εβδομάδα. Αυτό εννοείς; Κάποια πράγματα απλά συμβαίνουν. Είδα τον Τόμας (Ουόκαπ) δύο ή τρεις φορές το καλοκαίρι. Πέφταμε συνεχώς ο ένας στον άλλον. Βρεθήκαμε στο αεροδρόμιο του Χιούστον και ήπιαμε 1-2 ποτά. Σέβομαι τον Ολυμπιακό και ό,τι κάνουν. Δεν ξέρω εάν αυτό επιφυλλάσει το μέλλον μου, όμως έχουν σπουδαία ομάδα, παίζουν σκληρά και σέβομαι φυσικά τον Γιώργο Μπαρτζώκα πολύ. Νομίζω πως έχουμε μιλήσει για άλλες ομάδες στο παρελθόν και την πιθανότητα να πάω εκεί και ίσως να υπάρχει κοινό ενδιαφέρον στο μέλλον. Ποιος ξέρει; Όμως ήμουν πάντα παίκτης της Μονακό.

-Είδαμε μετά το παιχνίδι στον πρώτο γύρο πως «κυνήγησες» τον κόουτς Μπαρτζώκα και τον σκούντηξες, ώστε να τον χαιρετήσεις και να τον αγκαλιάσεις. Μπορείς να μας πεις για την σχέση σου μαζί του εκτός γηπέδου;

-Νομίζω πως είδα κάπου πως το έκανα και αλλού. Νομίζω στον Σάρας. Είμαι στη λίγκα τόσο καιρό και μιλάς με τους προπονητές συχνά και στην περίοδο των μεταγραφών. Βλέπεις κόσμο όλη την ώρα. Είναι μια ομάδα που ο κόουτς είναι σαν «καρουσέλ». Βλέπεις κόσμο συχνά και ανταγωνίζεσαι μαζί τους, όμως είσαι άνθρωπος πρώτα. Οπότε προσπαθώ να είμαι κοινωνικός και να μιλάω με όλους. ‘Εχω τεράστιο σεβασμό για τον κόουτς Μπαρτζώκας. Έχει να κάνει με την ευγενή άμιλλα.

-Εντάξει, είσαι δεσμευμένος με συμβόλαιο τώρα. Όμως θα σκεφτόσουν στο μέλλον να επιστρέψεις στην Ελλάδα για να παίξεις; Γιατί όπως είπες αγαπάς την χώρα, τον καιρό και όλη την κατάσταση εδώ.

-Είναι η τελευταία χρονιά μου στο συμβόλαιο με την Μονακό και δεν έχουμε μιλήσει για επέκταση στο συμβόλαιο ή κάτι τέτοιο. Εάν συνεχίσουμε έτσι και δεν γίνει κάτι ή όποια και να είναι η κατάσταση, η Ελλάδα είναι πάντα ένα μέρος που μου αρέσει και πάντα προτιμώ μέρη που να μου αρέσει να ζω και να απολαμβάνω γιατί είναι κομμάτι του να χαίρεσαι να είσαι σε μια χώρα και όχι να τεελιώνεις την προπόνηση και να μην έχεις τι να κάνεις. Πρέπει να έχεις καλό feeling για αυτό. Η Ελλάδα είναι πάντα ένας καλός προορισμός για να ζήσεις. Για εμένα είναι λίγο αμφιλεγόμενο, γιατί υπάρχουν μόνο δύο ομάδες εδώ και θα πρέπει να πάω ή στη μια πλευρά ή στην άλλη. Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, ναι, πάντα απολαμβάνω την Ελλάδα και πάντα θα την έχω στο μυαλό μου εάν βρεθώ σε αυτή την κατάσταση.

-Το καλοκαίρι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανέβασε ένα instastory για εσένα. Νομίζω έγραφε «Μάικ Τζέιμς αλήθεια;» ή κάτι τέτοιο. Και επειδή ξέρουμε πως είχατε σπουδαία σχέση, σου είχε αλλάξει το εισιτήριο μετά το πρωτάθλημα για να είσαι στην φιέστα, ποιο είναι το σχόλιό σου για την όλη κατάσταση μαζί του;

-Πρώτα απ’ όλα, ακόμα έχουμε εξαιρετική σχέση και θέλω να το πω αυτό. Δεν το είχα δει αρχικά. Νομίζω ο ατζέντης μου μου το έστειλε. Με τους ανθρώπους που σέβομαι και έχω σχέσεις δεν θέλω να κάνω μπρος – πίσω στο ίντερνετ. Δεν του άρεσαν κάποια πράγματα που λέγονταν και το κατάλαβα πως θα έχει κάτι να πει για τις φήμες, λόγω και της σχέσης που έχουμε. Μιλήσαμε και του είπα τι συνέβαινε. Την δική μου πλευρά τις ιστορίας κλπ. Οι σχέσεις χτίζονται με αμοιβαίο σεβασμό και νομίζω πως σεβάστηκε πως του μίλησα για να του πω τι συνέβαινε. Νομίζω πως έχουμε καλή σχέση. Τον είδα και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

-Αυτή ήταν η επόμενη ερώτησή μου. Εάν μιλήσατε.

-Ναι. Είδαμε ο ένας τον άλλον και μιλήσαμε. Τον ρώτησα για την οικογένειά του. Είμαστε καλά και ελπίζω να είμαστε καλά και στο μέλλον.

-Πολλοί λένε πως χωρίς εσένα η Μονακό δεν θα ήταν σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού. Να παίζει σε Φάιναλ φορ και να είναι στα πλέι οφς. Ποιο είναι το δικό σου σχόλιο;

-Έχω αρκετά πράγματα να πω. Νομίζω πως ένα άτομο δεν κάνει την ομάδα. Αν πάρεις όποιον άλλον παίκτη και τον βγάλεις από την ομάδα θα δεις μείωση. Για παράδειγμα ο Τζόρνταν Λόιντ έχασε κάποια παιχνίδια και είχαμε μια μείωση στην απόδοση. Αυτό συμβαίνει. Βγάζοντας έναν παίκτη από την ομάδα δεν θα είναι το ίδιο καλή. Είναι απλά μαθηματικά.

-Ένας πρώην συμπαίκτης σου ρωτάει εάν θα τον έπαιρνες στην ομάδα σου. Το όνομά του είναι Γιάννης Μπουρούσης…

-Ο Γιάννης δεν μπορεί να παίξει άλλο. Θα ήταν καλός για μια βόλτα στο ποτάμι και μετά τέλος.

-Και δύο ερωτήσεις από τους φανς. Πρώτα από όλα. Βιτόρια, Μονακό, Αθήνα. Σε ποια θα σκεφτόσουν να ζήσεις μετά το μπάσκετ;

-Σε καμία. Δεν θέλω να μείνω πουθενά στην Ευρώπη μετά το μπάσκετ. Θέλω απλά να πάω σπίτι. Πέρασα αρκετό χρόνο εδώ.

-Και τελευταία ερώτηση. Όταν ήσουν στον Κολοσσό στη Ρόδο, φανταζόσουν πως η καριέρα σου θα πάρει αυτή την πορεία και θα γίνεις ένας από τους κορυφαίους της Ευρωλίγκας;

-Νομίζω όχι. Όχι γιατί πίστευα στον εαυτό μου, αλλά γιατί η γνώσεις μου για την Ευρωλίγκα δεν ήταν στο επίπεδο που θα είχα αυτή τη γνώμη για τον εαυτό μου. Νομίζω πως δεν είχα καταλάβει τι γινόταν. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα κοντά σε άλλες ομάδες Ευρωλίγκας για να καταλάβω τι είναι τι. Αλλά όχι.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News