Παναθηναϊκός μπάσκετ: Ο… θεατής Βιλντόζα και η διαχείριση του Αταμάν

Ο Λούκα Βιλντόζα ήρθε στον Παναθηναϊκό με πολλές και περισσότερες περγαμηνές, ωστόσο το τελευταίο διάστημα δείχνει να παίζει όλο και λιγότερα λεπτά κυρίως στην Euroleague.

Παναθηναϊκός: Αυτό πρέπει να διορθώσει ο Βιλντόζα

Κοιτάζοντας το ρόστερ του Παναθηναϊκού και ειδικότερα στην περιφέρεια μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι μιλάμε για πλήρης ομάδα, η οποία παράλληλα διαθέτει και αρκετή ποιότητα.

Συγκεκριμένα οι guards του Τριφυλλιού είναι οι Κώστας Σλούκας, Λούκα Βιλντόζα, Κέντρικ Ναν, Τζέριαν Γκραντ, Κάιλ Γκαι, οι οποίοι συμπληρώνονται από τους Δημήτρη Μωραΐτη και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη στην Ελλάδα κυρίως.

Παρ’ όλα αυτά ο Εργκίν Αταμάν έχει επιλέξει να πάει μ’ ένα πολύ κλειστό ροτέισον στην Euroleague, καθώς χρησιμοποιεί κυρίως τους Κώστα Σλούκα, Τζέριαν Γκραντ, Κέντρικ Ναν και πολύ λιγότερο τον Λούκα Βιλντόζα.



Οι υπόλοιποι guards σπάνια παίρνουν λεπτά συμμετοχής και κυρίως βλέπουν τα ματς από τον πάγκο, καθώς θυμίζουμε ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει ο περιορισμός των ξένων παικτών όπως στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται απ’ όλη αυτή την ιστορία έχει να κάνει με τον Αργεντινό guard του Παναθηναϊκού, ο οποίος όσο περισσότερο περνάει ο καιρός τόσο λιγότερο παίζει με τον Εργκίν Αταμάν να δείχνει πως δεν τον εμπιστεύεται.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι σε συνολικά δύο ματς (85 αγωνιστικά λεπτά) με Παρτιζάν και Εφές, ο Λούκα Βιλντόζα αγωνίστηκε μονάχα 16:30 λεπτά, το οποίο σημαίνει πως έχει πάιξει κάτι λιγότερο από το 1/5 του διαθέσιμου χρόνου σε ματς που η ομάδα διεκδίκησε τη νίκη μέχρι το τέλος.

Από εκεί και πέρα αξίζει να τονίσουμε πως συνολικά στις 12 αυτές πρώτες συμμετοχές, ο Λούκα Βιλντόζα έχει μένει στον αγωνιστικό χώρο για 17:53 κατά μέσο όρο σε 11 παρουσίες (δεν έπαιξε στη Βαρκελώνη), με 14μιση λεπτά από το Βερολίνο και μετά και κάτι λιγότερο από 8μιση κατά μέσο όρο στα τελευταία δύο.

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Ο... θεατής Βιλντόζα και η διαχείριση του Αταμάν

Τέλος, τα πράγματα στην Basket League είναι διαφορετικά, καθώς ο Αργεντινός guard εκεί παίζει κατά μέσο όρο 22:58 λεπτά. Με απλά λόγια τον τρίτο περισσότερο χρόνο πίσω από τον Κάιλ Γκάι (24:32) και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος όμως είναι στα… πιτς!

Exit mobile version