Παναθηναϊκός: Ήρθε η… δύσκολη ώρα για τον Αταμάν!

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Η θαρραλέα απόφαση του Αταμάν

Θερμή υποδοχή αναμένεται να έχει σήμερα στο «Σινάν Ερντέμ Σπορ Σαλονού» ο Εργκίν Αταμάν, καθώς με την Αναντολού Εφές κατάφερε να μεγαλουργήσει.

Φανταζόμαστε ότι απόψε οι Τούρκοι θα υποδεχθούν θερμά τον Εργκίν Αταμάν, τον μοναδικό κόουτς στη γείτονα χώρα που οδήγησε κλαμπ σε δύο σερί Euroleague, αν δεν έσκαγε η πανδημία το 2020 πολύ πιθανόν να ισοφάριζε το ρεκόρ της Γιουγκοπλάστικα με τρεις διαδοχικούς.

Λέγανε προ ετών ότι ο κόουτς ήταν απλά τυχερός: ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή, όταν στην Τουρκία έπεφταν χοντρά “πακέτα” για παίκτες.

Είχε όλη την κάλυψη του Δ.Σ του συλλόγου, ήταν δημοφιλέστατος στην εξέδρα, είχε δουλέψει με επιτυχία στο εξωτερικό και κυρίως είχε τη δυνατότητα να στηριχθεί σε σπουδαίους παίκτες, που είτε ζούσαν τις μέρες της ακμής τους, είτε ωρίμαζαν μέρα με τη μέρα.



Όλοι τότε παραδέχονταν πως υπήρχε μεν προπονητική σφραγίδα στην μεγάλη Εφές των ρεκόρ και των θαυμάτων, πλην όμως τόνιζαν πως θα ήταν δύσκολο χωρίς Λάρκιν, Μίσιτς, Ντάνστον να υπάρξουν ανάλογα αποτελέσματα.

Ο Αταμάν καλείται να δείξει ότι ο μηχανισμός, το μάθημα, το σχέδιο, ο τρόπος του προπονητή αποδίδουν παντού κι όχι μόνο στην Πόλη, δηλαδή στο θερμοκήπιο μέσα στο οποίο ο καλός κόουτς μεγαλούργησε.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News