Παναθηναϊκός-Μπάσκετ: Ο Αταμάν δεν αναφέρει τίποτα τυχαία

Αταμάν: «Η Βαλένθια είναι η καλύτερη ομάδα της Euroleague στην άμυνα» - Τι είπε ο Γκριγκόνις

Στο τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό Ρόδου ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε σε ορισμένους παίκτες μέσω των δηλώσεών του και μόνο τυχαία δεν το έκανε.

Ο Εργκίν Αταμάν είναι τεράστιος προπονητής κι όλο αυτό το διάστημα έχει αποδείξει πως ο τρόπος που λειτουργεί είναι αποτελεσματικός, καθώς έχει καταφέρει να κατακτήσει αρκετά τρόπαια με σημαντικότερα όλων τις δύο Euroleague.

Φέτος ανέλαβε τον Παναθηναϊκό σε μια προσπάθεια να τον επαναφέρει στην κορυφή της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, καθώς η ομάδα είχε φτάσει να βρίσκεται σ’ ένα πολύ χαμηλό επίπεδο.

Βήμα-βήμα και με υπομονή ο Τούρκος προπονητής χτίζει τον Εξάστερο που ο ίδιος θέλει, όμως ακόμα πρέπει να γίνει πολύ δουλειά, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του ο οργανισμός.

Από εκεί και πέρα ο Εργκίν Αταμάν πολλές φορές μέσω των δηλώσεών του κάνει ονομαστικές αναφορές προς ορισμένους παίκτες που έχει παράπονα χωρίς δισταγμούς. Μια τακτική που βλέπαμε να υπάρχει και στην Αναντολού Εφές.

Ο Τούρκος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει και ξέρει και πότε να δηλώσει ό,τι αναφέρει κατά καιρούς. Έχει και την οξυδέρκεια και το timing με λίγα λόγια.

Στο τελευταίο ματς του Τριφυλλιού έκανε ονομαστική αναφορά σε ορισμένους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και ουσιαστικά ανέφερε πως πρέπει να μπουν περισσότερο στις απαιτήσεις της ομάδας και να προσφέρουν πιο πολλά.

Προφανώς ο Αταμάν δε σκεφτόταν 100% το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά έκανε προεκτάσεις και είχε σαν προτεραιότητα την Euroleague και τα δύσκολα ματς που έρχονται.

Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι κι έπειτα στην Πόλη, για να αντιμετωπίσει τις Παρτίζαν και Εφές, ενώ μετά θα έρθει στο ΟΑΚΑ προκειμένου να τεθεί αντιμέτωπος με την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης του 10-0!

Είναι δεδομένο πως ο Τούρκος προπονητής δεν μπορεί να βασιστεί μονάχασα σε 7-8 παίκτες που θα είναι και οι λεγόμενοι starters του. Πρέπει να πάρει πράγματα κι από το bench του με αποτέλεσμα να προσπαθεί να ταρακουνήσει όλους εκείνους που παίρνουν στην Euroleague λίγα λεπτά συμμετοχής.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News