Παναθηναϊκός: Η ευχή του Αταμάν για το… πουλέν του!

Σερέλης: «Υπό πίεση η ομάδα - Οι διαιτητές αφήνουν την επαφή»

Ο Αλεξ Μπαλτσερόφσκι με 215 εκατοστά μπόι πολύ συχνά δεν χρειάζεται καν να πηδήξει για να κρύψει την θέα του καλαθιού από τον αντίπαλο.

Στο ξεκίνημά του δείχνει να παραβλέπει τα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή συχνά μπερδεύεται στις αλλαγές, δεν είναι ότι το παιδί δεν θέλει!

Για το ύψος του τα σβέλτα πλάγια βήματα και τα μακριά του χέρια τον βοηθούν να είναι …ενοχλητικός στην άμυνα.

Ο Αταμάν ,πάντως, τον θέλει ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ κάτω από την ρακέτα. Θα βάλει τα χέρια του στα λεγόμενα passing lines (μπαίνει δηλαδή ανάμεσα στις γωνίες πάσας των αντιπάλων), θα αλλοιώσει μπάλες, θα κάνει τάπες, θα πάρει ριμπάουντ αλλά πρέπει να κάνει περισσότερα. να αυξήσει τους αριθμούς του.

Δεν είναι αρκετά δυνατός, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα όταν αμύνεται στην αδύνατη πλευρά. Χρειάζεται να δουλέψει και στο παιχνίδι deny στην πρώτη πάσα (δηλαδή να μην αφήνει τον προσωπικό του αντίπαλο να πάρει την πάσα).

Στην επίθεση όλα καλά, βοηθά την ομάδα όταν πρέπει να στήσει καλά pick and Roll. Ο Πολωνός ξέρει πώς να ελίσσεται ανάμεσα στον αντίπαλο και τον χειριστή της μπάλας.

Περνάει γρήγορα πίσω από το σκριν και περιμένει πάσα για να καρφώσει, όμως για να γράψει ιστορία στο ΟΑΚΑ πρέπει να παίζει καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News