Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα με Αντετοκούνμπο

Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα με Αντετοκούνμπο

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο πήρε χρόνο συμμετοχής και με την Μπολόνια ο οποίος θα αυξηθεί όταν ο διεθνής σέντερ γίνει πιο συγκεντρωμένος αμυντικά.

Η άμυνα στο Pick and Roll του αντιπάλου έχει καλές και κακές στιγμές. Για παίκτη με το δικό του ύψος έχει καλά πλάγια βήματα και ταχύτητα, παίρνει συχνά σωστή χαμηλή θέση, μπορεί να κυνηγήσει και γκαρντ, αλλά συχνά καταφεύγει σε “φτηνά” φάουλ.

Παρότι μπορεί να υποστηρίξει άμυνα με αλλαγές στο Pick and Roll σε καλό επίπεδο και να βάζει δύσκολα σε κοντούς, ενθουσιάζεται και ορμά άγαρμπα στην μπάλα.

Κόντρα σε αθλητές με ικανότητα στο σουτ μετά από ντρίμπλα αντιμετωπίζει προβλήματα, λογικό για παίκτη με το δικό του μέγεθος. Το μάκρος του, το γεγονός ότι πηδά ψηλά τον βοηθούν να είναι αποδοτικός.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι συχνά ρισκάρει (ειδικά στην πάσα εισαγωγής) να πάει για το κλέψιμο, κάτι που τον οδηγεί σε αχρείαστα φάουλ.

Παράλληλα, συχνά σπρώχνει τον αντίπαλό του πετώντας το στήθος του μπροστά και ψάχνει την επαφή, κάτι που επίσης μπορεί να χρεωθεί με φάουλ.

Παίκτες με μέγεθος που ποστάρουν καλά μπορούν να το εκμεταλλευτούν αυτό. Συμβαίνει και με τον Ολεκ Μπαλτερόφσκι το τελευταίο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News