Παναθηναϊκός: Ώρα για mind games από Αταμάν

Αταμάν: «Οι παίκτες έκαναν αυτά που τους είπα»

Ο Εργκίν Αταμάν βγήκε το καλοκαίρι στο παζάρι να βρει πρωταγωνιστές. Μάζεψε κάμποσους, πολλούς περισσότερους από εκείνους που είχε στην Εφές όπου τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από το δίπολο Μίσιτς-Λάρκιν.

Ο προπονητής δεν έχει καμία ανασφάλεια αναφορικά με την συνύπαρξή του με ισχυρές περσόνες. Μάλιστα επειδή διαθέτει αυξημένο εγωϊσμό κι αυτοπεποίθηση δεν διστάζει να κράξει τους σταρ όταν δει ότι δεν απευθύνονται στα θέλω του. Ήδη το έχει κάνει με Βιλντόζα-Χουάντσο.

Οι παίκτες που διάλεξε δεν είναι κομπάρσοι, ούτε ρολίστες, αλλά παιδιά με ισχυρά “εγώ” που ο κόουτς προσπαθεί να δώσει να καταλάβουν ότι εδώ η ήττα δεν συγχωρείται.

Το στοίχημα είναι μεγάλο για τον έμπειρο τεχνικό. Βλέπετε, με βοηθητικούς και καλά παιδιά μπορείς να έχεις ΟΚ αποδυτήρια και να παρακαλάς οι ηγέτες σου να παίζουν για σένα, αλλά ομάδα, που να ανέβει επίπεδο, δύσκολα φτιάχνεις.

Θα βάζεις πάντα στοιχήματα με τη λογική, θα συγκινείς κάνοντας υπερβάσεις, αλλά στο τέλος θα είσαι πάντα εξαρτημένος από την φόρμα και τις αντοχές λίγων που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να βγάλουν μια σεζόν στα κόκκινα.

Ενώ όταν έχεις πολλούς και καλούς στην δούλεψή σου, τους κρατάς διαρκώς τσίτα και προσπαθείς με mind games να τσιγκλήσεις των εγωϊσμό τους.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News