Παναθηναϊκός: Το κάνει και ΑΥΤΟ ο Γκριγκόνις!

Αταμάν: «Αν με ρωτήσετε το πώς νιώθω αυτή τη στιγμή...» - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου

Υπάρχει ένα πράγμα που είναι σαφές στην περίπτωση του Μάριους Γκριγκόνις. Είναι σκόρερ.

Το βασικό χάρισμα του: είναι εξίσου καλός με και χωρίς μπάλα στα χέρια. Αυτό του δίνει δυνατότητα να αγωνιστεί στο πλευρό οποιουδήποτε στην περιφερειακή γραμμή.

Ο λόγος είναι ότι μπορεί είτε να είναι αυτός ο χειριστής, είτε να κινείται μακριά από αυτή και να αναλάβει μετά πρωτοβουλίες.

Την ίδια στιγμή βέβαια, υπάρχει και ο τομέας της δημιουργίας στον οποίο έχει κάνει άλματα, αν και παραμένει ένας αθλητής που ψάχνει πρώτα το δικό του σουτ.

Τον είδαμε στο Βερολίνο με no look πάσες μέσα από ένα όμιλο χεριών να χρίζει σκόρερ τους συμπαίκτες του και το σημειώσαμε.

Ο Λιθουανός είναι καλός (όχι ελίτ) δημιουργός. Διαβάζει το παιχνίδι καλύτερα, πασάρει σε πιο σωστό χρόνο.

Μπορεί να παίξει Pick and Roll, αλλά αισθάνεται πιο εύκολα να πασάρει στην περιφέρεια από ότι στον ψηλό που ρολάρει.

Είναι καλός στις λεγόμενες “pocket passes” – όπου έπειτα από drive ή βγαίνοντας από σκριν πασάρει με σκαστή πάσα σε παίκτη που κόβει προς το καλάθι – έχει no look passes στο ρεπερτόριό του αλλά προτιμά να σουτάρει και το κάνει με μεγάλη επιτυχία τώρα που αισθάνεται τον προπονητή του να τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη.

Όχι όπως πέρσι με όσα γίνονταν επί Ράντονιτς.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News