«Χρυσή» ευκαιρία τίτλου στο ΣΕΦ - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Μαντζούκας: «Είμαι ευλογημένος που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα, με αυτόν τον κόσμο»

Το σερί τελείωσε και η ώρα για το break στο «εξοχικό» πλησιάζει! (21:15)!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για τους τελικούς της Basket League

Το σερί τελείωσε και η ώρα για το break τίτλου στο «εξοχικό» πλησιάζει! Με ένα μεγάλο τρίποντο του Ματέους Πονίτκα μπροστά στον Φαλ, στα 17,4’’ πριν από τη λήξη, οι «πράσινοι» νίκησαν 67-65 τον Ολυμπιακό, τερματίζοντας το σερί των 14 ηττών και ισοφαρίζοντας σε 1-1 τους τελικούς της Basket League. Πλέον, στρέφουν το βλέμμα στο ματς του ΣΕΦ, που μπορεί να δώσει προβάδισμα τίτλου!

Κορυφαίοι για το σύνολο του Χρήστου Σερέλη οι Πονίτκα και Λι με 12 πόντους έκαστος, με την συνολική αμυντική λειτουργία να παίρνει άριστα σε ακόμα ένα «αιώνιο» ντέρμπι και να συνοδεύεται αυτή την φορά από το «ροζ φύλλο».

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Χρήστος Σερέλης: «Το θέλαμε πολύ και φάνηκε από την αρχή»

Ο Χρήστος Σερέλης στάθηκε στα στοιχεία που είχε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό για να πάρει τη νίκη και να ισοφαρίσει τους τελικούς της Basket League. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Αρχικά, ελπίζω ο Βεζένκοφ να είναι υγιής και να επιστρέψει στα παιχνίδια γρήγορα, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε, φάνηκε από την αρχή ως το τέλος. Ξεκινήσαμε πολύ καλά επιθετικά, βγάλαμε καλές φάσεις και έτσι πήραμε έξτρα ώθηση στην άμυνά μας, πήραμε καλή διαφορά και με ωραίο μπάσκετ.

Στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός έκανε μερικές προσαρμογές και αυτό χάλασε κάπως το μυαλό μας και την ηρεμία μας. Δεχθήκαμε κάποια καλάθια που είχαμε αποφύγει νωρίτερα και το ματς έγινε πάλι ντέρμπι. Είχαμε διάθεση και στο δεύτερο ημίχρονο. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι δύο απουσίες του Ολυμπιακού, Ουόκαπ και Βεζένκοφ, μας θόλωσε κάπως το μυαλό γιατί εκτός από τη θέληση μπήκε και ένα πρέπει στο μυαλό των παικτών και αυτό μας άγχωσε.

Αυτός που θα έβαζε το μεγάλο σουτ θα κέρδιζε. Το βάλαμε εμείς αυτή τη φορά. Θέλαμε στο τέλος να πάμε πάνω στον Πίτερς αλλά πήγαμε στον Φαλ που ήταν πιο δύσκολο σουτ, αλλά μπήκε. Στα τρία προηγούμενα ματς, δικαιούμασταν σίγουρα μία νίκη, έτυχε να είναι σήμερα και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές και όταν υπάρχει ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, οι ίδιοι σκέφτονται ότι μπορεί να μην κερδίσουμε.

Και στο ΣΕΦ κρίθηκε στο τέλος. Εκεί χάσαμε δύο ξεμαρκάριστα σουτ, σήμερα βάλαμε ένα πολύ δύσκολο σουτ. Πιστεύω θα γίνουν κλειστά ματς στη συνέχεια. Έχουμε περάσει από το στάδιο του αν μπορούμε να κερδίσουμε, το δείξαμε κόντρα στον Ολυμπιακό αυτό. Αυτό που μας μένει είναι να βελτιώσουμε την επιθετική μας λειτουργία. Θέλουμε συνέπεια και αν το βελτιώσουμε αυτό έχουμε ελπίδες για περισσότερες νίκες.

Η διαιτησία στο μπάσκετ παίζει μεγάλο ρόλο γιατί πρέπει να πάρουν 50-60 αποφάσεις και μπορούν να γίνουν παράγοντες. Δεν έχω σκοπό να μιλάω για τη διαιτησία. Οταν σφυρίζουν με τα ίδια κριτήρια είναι όλα ΟΚ, όταν δε γίνεται όμως αυτό υπάρχει πρόβλημα και μπορεί να ανοίξει η κουβέντα. Δεν θα μιλήσω όμως για τη διαιτησία, δεν το έκανα ποτέ και δεν θα το κάνω».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News