Παναθηναϊκός: Ποντάρει σε Γκριγκόνις και Πονίτκα

Παναθηναϊκός: Ποντάρει σε Γκριγκόνις και Πονίτκα

Σε άλλο ένα παιχνίδι πλέι οφ ήταν σημαντική η συνεισφορά Γκριγκόνις και Πονίτκα.

Έτσι όπως έχουν κυλήσει τα πράγματα ο κόουτς Σερέλης δεν έχει παρά να ποντάρει σε αυτούς τους αθλητές και να δοκιμάσει να εφαρμόσει καταστάσεις προσωπικής φάσης.

Για να δώσει επιπλέον ψυχολογία σε αυτά τα παιδιά δείχνοντας πόσο τα πιστεύει αλλά ΚΥΡΙΩΣ για να επιβιώσει σε αυτά τα κλειστά ματς.

Όλοι γνωρίζουμε ότι στο τέλος της σεζόν τα ντέρμπι κρίνονται στο πεδίο της προσωπικής φάσης (και στις δύο πλευρές του παρκέ).

Το old school χαρακτηριστικό του Λιθουανού σουτερ – εκτέλεση με το που βγει από τα σκριν- πρόκειται στη πραγματικότητα για τεράστιο όπλο στο σύγχρονο μπάσκετ με το οποίο κάθε ομάδα διαμορφώνει την επιθετική της διάταξη και περιορίζει τη γκάμα αμυντικών επιλογών του αντιπάλου σε ball screen καταστάσεις, κερδίζοντας σημαντικά σε χώρους.

Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι να μπαίνουν τα σουτ, γιατί στο ΣΕΦ οι πράσινοι έσπασαν τα καλάθια με τα …τούβλα που αμόλαγαν, άσχετα αν έμειναν στην διεκδίκηση της νίκης ως το τέλος.

Ο Πολωνός και ο Λιθουανός είναι οι πιο έμπειροι παίκτες σου και αυτοί που και την Πέμπτη θα κληθούν να προσφέρουν τα περισσότερα επιθετικά.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News