Παίξτε με τρέλα, παίξτε με ψυχή... - Η ώρα στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Αυτή είναι η καλύτερη version του Δημήτρη Αγραβάνη

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει την προσπάθειά του στους τελικούς της Basket League (4/6, 21:00).

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στους τελικούς της Basket League

Χωρίς απρόοπτα και με ομαδικό γεύμα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον πρώτο τελικό με τον «αιώνιο» πελάτη του (4/6, 21:15). Μπορεί ο «εξάστερος» να βρίσκεται σε ρόλο αουτσάιντερ, ωστόσο το μάτι των παικτών του Χρήστου Σερέλη γυαλίζει, κάτι που φάνηκε στην σειρά με το Περιστέρι, όταν το τελευταίο αμφισβήτησε την κυριαρχία τους!

Με τον Ολυμπιακό να «σκουπίζει» 3-0 τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να αποκλείει με 3-2 το Περιστέρι στα ημιτελικά, οι «αιώνιοι» έκλεισαν θέση για δεύτερη σερί σεζόν στους τελικούς της Basket League και για 20ή φορά στην ιστορία τους! Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν και φέτος το πλεονέκτημα έδρας, όπως και πέρυσι.

Από ‘κει και πέρα, η παράδοση σε «αιώνιους» τελικούς είναι ξεκάθαρα υπέρ των «πράσινων», καθώς έχουν βγει νικητές 12 φορές, έναντι 7 των Πειραιωτών. Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν σε τελικούς εντοπίζεται πίσω στο 1992/93.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Σερέλης: «Θα δώσουμε και την ψυχή μας»

Διαβάστε τι είπε ο Χρήστος Σερέλης λίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ των τελικών της Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό. Διαβάστε αναλυτικά τα λόγια του Έλληνα τεχνικού.

Για την έλλειψη χημείας ενόψει τελικών: «Ο Παναθηναϊκός επειδή δεν έχει πολλούς αυτοματισμούς, να μην κρυβόμαστε, και επειδή δεν έχει βρει χημεία θα πρέπει να ξεκινάει, να τελειώνει, να ζει, να σκέφτεται και να πεθαίνει με την άμυνά του. Όσες φορές η άμυνα είναι δυνατή και συμπαγής, είμαστε καλύτεροι και στην επίθεση. Αν σκεφτόμαστε από την επίθεση να κερδίσουμε τα παιχνίδια, τότε και η άμυνα γίνεται πολύ κακή.

Όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά γενικά σε ομάδες που δεν έχουν καλή χημεία. Για τον Ολυμπιακό θα χρειαστούν πολύ περισσότερα πράγματα. Να είμαστε καλοί 40 λεπτά στην άμυνα γιατί παίζουμε με μια ομάδα που έχει όλον τον χρόνο πολύ καλή απόδοση. Έχασε στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα την Ευρωλίγκα οπότε δεν μας αρκεί ένα ημίχρονο ή ένα δεκάλεπτο. Θα πρέπει και στα 40 λεπτά να είμαστε πάρα πολύ προσηλωμένοι και να κάνουμε το κάτι παραπάνω όλοι από αυτό που επιτάσσει η τακτική».

Για τους τελικούς: «Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Αλλά μέχρι εκεί. Ο Παναθηναϊκός έχει το πρέπει γιατί είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους. Και αυτό το ‘πρέπει’ περνάει. Αν δεν διαχειρίζεσαι αυτό το ‘πρέπει’, τότε σε καταβάλλει. Το σίγουρο είναι ότι για να βάλουμε δύσκολα και να αγχώσουμε τον Ολυμπιακό θα πρέπει εμείς να είμαστε σε δυνατή κατάσταση πνευματικά. Αυτό είναι το πιο βασικό στοιχείο για να είμαστε όπως πρέπει στους τελικούς».

Οι διαιτητές των τελικών

Τους διαιτητές στους τρεις πρώτους τελικούς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ανακοίνωσε η ΕΟΚ. Διαβάστε αναλυτικά τις διαιτητικές συνθέσεις.

1ος αγώνας – Κυριακή 4/6
ΣΕΦ 21.15: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Πουρσανίδης-Τσαρούχα-Τσιμπούρης (Ντάβαρης/Παλάτος)
2ος αγώνας – Πέμπτη 8/6
ΟΑΚΑ 21.15: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Παπαπέτρου-Τσολάκος-Τηγάνης (Ντίνος/Παυλόπουλος)
3ος αγώνας – Κυριακή 11/6
ΣΕΦ 21.15: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Κορομηλάς-Θεονάς-Καρπάνος (Ελευθεριάδης Π./Ελευθεριάδης Γ.)

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News