Για τη φανέλα και όπου βγει - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Απίστευτο: Ο Παναθηναϊκός παίζει με point guard τον Πονίτκα!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το Περιστέρι στο game 5 των ημιτελικών της Basket League (30/5, 19:15).

Παναθηναϊκός-Περιστέρι για τα playoffs της Basket League

Η πρόκριση στους τελικούς της Basket League παίζεται απόψε στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό (30/05, 19:15). Οι «πράσινοι» συνεχίζοντας τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, γνώρισαν την ήττα το απόγευμα του Σαββάτου από το Περιστέρι (76-71), με την ημιτελική σειρά να κρίνεται στο Game 5! Από πλευράς των παικτών του Χρήστου Σερέλη, εξαιρετικός για 4ο ματς στην σειρά ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις με 20 πόντους!

Ο Λιθουανός γκαρντ είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι επιδόσεις 20+ σε πόντους και ranking. Ήταν το τρίτο συνολικά στα έξι παιχνίδια των playoffs, στο οποίο έφτασε σε τέτοιο συνδυασμό. Το ίδιο έπραξε στον 2ο προημιτελικό με τον Κολοσσό Ρόδου έχοντας 23 πόντους και 24 ranking.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 29χρονος δεν είχε επίδοση 20+ πόντων ή ranking στα 8 παιχνίδια του στην κανονική περίοδο. Αυτό αποτυπώνεται και στους μέσους όρους του αφού είχε 11 πόντους και 10,12 ranking σε οχτώ ματς της κανονικής περιόδου και 14,83 πόντους με 15,5 ranking σε έξι ματς των πλέι οφ.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Σερέλης: «Η σειρά αντικατοπτρίζει τη σεζόν»

Μετά τον αγώνα, ο Χρήστος Σερέλης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου και ήταν απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η αστάθεια που δείχνει ο Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια της σειράς είναι αντιπροσωπευτική της σεζόν που διανύει. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε.

«Συγχαρητήρια στο Περιστέρι για την νίκη. Νομίζω ότι επιθετικά τα 18 λάθη είναι ένα τεράστιο νούμερο, όπως και η αστοχία μας στα τρίποντα. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην επίθεση στο πρώτο μέρος και δώσαμε το δικαίωμα στο Περιστέρι να πάρει διαφορά και να την κρατήσει» είπε ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε «Τα υπόλοιπα είναι για εμάς, Για το επόμενο ματς. Χωρίς αύριο και πρέπει να κερδίσουμε για να περάσουμε στους τελικούς».

Για τα λάθη στο τέλος είπε: «Δεν ήταν καθοριστικό. Όλο το ματς είναι σημαντικό. Κάναμε λάθη σε όλο το ματς. Λάθη που μπορούμε να τα αποφύγουμε. Δεν είχαμε καλές επιλογές, δεν είχαμε περιστροφές και κολλήσαμε στην επίθεση. Είναι λογικό να γίνονται λάθη, αλλά εκτός από την προσπάθεια του Περιστερίου όλα εξαρτώνται από εμάς. Από το πως διαχειριζόμαστε τις επιθέσεις. Από την υπομονή μας και την τελική απόφαση».

Το επόμενο ματς: «Η σειρά είναι όπως είναι ο Παναθηναϊκός όλη τη σεζόν. Ψυχολογικά όταν χάνουμε το μομέντουμ αργούμε να ξαναβρούμε τον ρυθμό και τα πατήματά μας. Και χάνουμε τον έλεγχο στην άμυνα. Και πριν έρθω εγώ και όσο είμαι εγώ, Αυτά είναι για το τέλος της σεζόν. Τώρα το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε το επόμενο ματς».

Για τα ριμπάουντ που πήρε η ομάδα του: «Δε με ανησυχεί που χάνουμε αν και παίρνουμε τα ριμπάουντ. Είχαμε τη διάθεση. Αυτό φαίνεται από τα ριμπάουντ. Είναι όμως και το Περιστέρι που προσπαθεί σε κάθε ματς. Στην επίθεση είχαμε πολλές κακές επιλογές. Κάναμε λάθος πάσες, παραπάνω ντρίμπλες και όταν βρίσκαμε ελεύθερα σουτ είχαμε νευρικότητα και ήμασταν άστοχοι».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News