«Πυρά» κατά της διαιτησίας από Αταμάν!

Παναθηναϊκός: Εποχή Αταμάν - Τι γίνεται με... 5 μεταγραφές

Παρά τη νίκη επί της Νταρουσάφακα με 104-94, ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε εκτενώς τις ανησυχίες του για τους διαιτητές του πρωταθλήματος, καλώντας συγκεκριμένα το Κεντρικό Συμβούλιο Διαιτησίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Παίξαμε υπέροχο μπάσκετ, παλέψαμε σκληρά και είχαμε ένα σχεδόν άψογο παιχνίδι, ιδιαίτερα στην επίθεση.

Παρ’ όλα αυτά, αντιμετωπίσαμε αμυντικές προκλήσεις, ειδικά στο δεύτερο μέρος, εμποδίζοντάς μας να κυριαρχήσουμε πλήρως στον αγώνα όπως θέλαμε.

Παρακολουθώ στενά τους αγώνες των πλέι οφ στο πρωτάθλημά μας. Με αυτούς τους διαιτητές, υπάρχουν σφυρίγματα που συνεχίζονται σε όλη τη σεζόν.

Είδαμε την Νταρουσάφακα να κερδίζει 32 ελεύθερες βολές. Παρακολούθησα και άλλα παιχνίδια.

Εδώ καλώ το MHK (Κεντρικό Συμβούλιο Διαιτησίας). Θα πρέπει να έρχονται σε αυτούς τους αγώνες των πλέι οφ πιο προσεκτικά, διασφαλίζοντας ότι οι διαιτητές λαμβάνουν ενδελεχή εκπαίδευση και είναι πιο προετοιμασμένοι.

Είχαμε μόνο έναν Τούρκο διαιτητή στην EuroLeague την τελευταία δεκαετία. ενώ σε όλη την Ευρώπη, τρεις ή τέσσερις διαιτητές διευθύνουν αγώνες».

Ο Αταμάν συνέχισε, τονίζοντας την ποιότητα του πρωταθλήματος και την ανάγκη αναγνώρισης των αξιωματούχων του σε διεθνές επίπεδο.

«Το τουρκικό πρωτάθλημα μπάσκετ είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη.

Αυτό έχει ήδη φανεί στους αγώνες των πλέι οφ. Αλλά για κάποιο λόγο, οι διαιτητές μας δεν μπορούν να προβιβαστούν στο επόμενο επίπεδο. Το είδαμε και σήμερα (σ.σ. χθες).

Παρακολούθησα επίσης τα παιχνίδια που παίχτηκαν στα πλέι οφ χθες το βράδυ. Γι’ αυτό, καλώ το Κεντρικό Συμβούλιο Διαιτησίας, προτρέποντάς τους να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία.

«Καθώς εμείς και άλλες ομάδες αγωνιζόμαστε για το πρωτάθλημα, μπορεί να προκύψουν απροσδόκητες καταστάσεις.

Με άλλα λόγια, μπορεί να συμβούν απρόβλεπτα γεγονότα στο γήπεδο, σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε δει στο παρελθόν στην τουρκική Basket League.

Κάνω αυτές τις δηλώσεις ήρεμα. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε άλλα γήπεδα. Και πάλι, σας προειδοποιώ».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News