«Τελειώνει» τον Σπανούλη ο Εξάστερος - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός-Περιστέρι

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία νίκη για να προκριθεί στους τελικούς της Basket League (27/5, 19:15).

Περιστέρι-Παναθηναϊκός για τα playoffs της Basket League

Την ευκαιρία να τελειώσει την ημιτελική σειρά και να περάσει από σήμερα στους τελικούς του πρωταθλήματος, έχει ο Παναθηναϊκός (27/5, 19:15). Οι «πράσινοι» αντέδρασαν μετά την ήττα στο «Ανδρέας Παπανδρέου», νίκησαν με σκορ 89-80 το Περιστέρι και έκαναν το 2-1 στη μεταξύ τους σειρά για τα ημιτελικά της Basket League! Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε «μπαστούνια» στο πρώτο ημίχρονο (49-49), όμως ξέσπασε στην 3η περίοδο και με επιμέρους σκορ 27-10, κλείδωσε το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος για το σύνολο του Χρήστου Σερέλη ήταν και πάλι ο Ματέους Πονίτκα, με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Εξαιρετικός επιθετικά ήταν με 20 πόντους ο Μάριους Γκριγκόνις, ενώ 16 είχε ο Λι που βοήθησε πολύ στο δεύτερο μέρος.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Σερέλης: «Άλλαξαν το ματς Παπαγιάννης και Αγραβάνης»

Μετά το ματς, ο Χρήστος Σερέλης μίλησε για το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο που έκανε αμυντικά η ομάδα του, τονίζοντας ότι η αμυντική παρουσία των Αγραβάνη και Παπαγιάννη στο δεύτερο μέρος, άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Σήμερα δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά τι παιχνίδι αμυντικά. Επιτρέψαμε στο Περιστέρι να σκοράρει 49 πόντους. Και σε αυτό το διάστημα ήταν σημαντικό όταν κάποια παιδιά ήταν σε καλή μέρα και σκόραραν, αλλά όχι ομαδικά και όπως θέλαμε. Αυτό άλλαξε πολύ στα επόμενα 15 λεπτά και έλεος κρίθηκε το ματς.

Κάναμε αυτά που είχαμε πει στην άμυνα, δεν δώσαμε πολλές ευκαιρίες στους παίκτες κλειδιά του Περιστερίου και αυτό λειτούργησε καλά και στην επίθεση. Κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και βγάλαμε ασίστ. Η σειρά είναι 2-1 και οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι εύκολο και πρέπει να παλέψουμε και να ματώσουμε σε όλα τα παιχνίδια και ελπίζω το Σάββατο να είμαστε έτοιμοι και να πάμε στον τελικό».

Για την ανισορροπία στην άμυνα στην περιφέρεια και τη ρακέτα: «Ο Γκουντάιτις πάντα είναι μαχητικός. Είδαμε σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο κυρίως με τον Φρανσίσκο και αυτό μας μπέρδεψε κάπως. Και οι ψηλοί μας παίκτες έμειναν λίγο πιο πίσω για να προστατεύουν αυτά τα ντράιβ. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ο Παπαγιάννης με τον Αγραβάνη και ήταν σωστοί στην άμυνα. Και αυτό έπαιξε ρόλο να δεχθούμε 10 πόντους. Όλη η ομάδα ήθελε να κερδίσει γιατί μας πλήρωσε η ήττα του Σαββάτου και αυτό ίσως να δημιουργεί άγχος. Στο ημίχρονο καθαρίσαμε το μυαλό μας».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News