Να σηκώσει κεφάλι στο ΟΑΚΑ - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Αυτό είναι... είδηση! Ο Γκριγκόνις του 94,4% στις βολές αστόχησε σε τρεις συνεχόμενες! (vid)

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το Περιστέρι στο game 3 των ημιτελικών της Basket League (23/5, 19:15).

Παναθηναϊκός-Περιστέρι για τα playoffs της Basket League

Οι διακυμάνσεις στην απόδοση του φετινού Παναθηναϊκού συνεχίζονται. Έπειτα από την καταπληκτική εμφάνιση του ΟΑΚΑ στο game 1 και την «100άρα» στο Περιστέρι, οι «πράσινοι» δεν εμφανίστηκαν στο game 2, γνωρίζοντας δίκαιη ήττα (73-58). Ο Παναθηναϊκός δεν σούταρε καθόλου καλά από το τρίποντο, τελειώνοντας το παιχνίδι με 11% (3/26) και «πρωταγωνιστή» αυτής της αρνητικής επίδοσης τον Πάρις Λι (0/7).

Σε ατομικό επίπεδο, ο μοναδικός που ξεχώρισε ήταν ο Ματέους Πονίτκα, που τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ. Πλεόν, το βλέμμα στρέφεται στο αποψινό παιχνίδι, με τον Χρήστο Σερέλη να δουλεύει αρκετά στο κενό διάστημα, με στόχο την αποφυγή των λαθών που έγιναν στο κλειστό των Δυτικών Προαστίων.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Σερέλης: «Δεν έχουμε κάτι άλλο, από το να δουλέψουμε για το πρωτάθλημα»

Ο Χρήστος Σερέλη στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στο Περιστέρι στάθηκε στη νοοτροπία των παικτών του και στο κομμάτι της άμυνας. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε.

«Συγχαρητήρια στο Περιστέρι για το παιχνίδι. Ήμασταν σίγουροι για το πως θα αντιδράσει σήμερα μετά την ήττα του προηγούμενου παιχνιδιού. Δυστυχώς το έχουμε κάνει πολλές φόρες φέτος. Μετά από μία καλή και ελπιδοφόρα εμφάνιση δεν εμφανιζόμαστε όπως πρέπει. Και νομίζω ότι καθαρά πνευματικά χάθηκε το παιχνίδι, πέρα από κάθε τακτική προσέγγιση. Πνευματικά εμφανιστήκαμε παντελώς ανέτοιμοι για το ματς».

Για την κακή εικόνα στο κομμάτι της άμυνας: «Δεν ήταν μόνο το αμυντικό κομμάτι που εμφανιστήκαμε ανέτοιμοι, που και εκεί κάναμε λάθη. Αλλά ενώ ξέραμε ότι το Περιστέρι θα έβαζε τα χέρια του και το σώμα και θα προσπαθήσει να μας σταματήσει στην επίθεση, δεν εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε. Και φαίνεται και στα ποσοστά και στις επιλογές ότι δεν ήμασταν καλοί. Είχαμε πολύ μεγάλη νευρικότητα στην επίθεση. Στην ουσία προσπαθήσαμε οι πιο έμπειροι παίκτες και με μεγαλύτερο ταλέντο επιθετικά, να κάνουν πράγματα πέρα από αυτά που έχουμε πει και έχουμε δουλέψει. Και αυτό ήταν που αύξησε τη διαφορά. Ήμασταν κακοί αμυντικά. Δεχθήκαμε 73 πόντους, αλλά ξαναλέω ότι πνευματικά ήμασταν λάθος».

Αν υπάρχει κάποια ερμηνεία για το «άδειασμα» της ομάδας: «Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις και μπορούμε να δώσουμε πολλές ερμηνείες. Αλλά δεν είναι ούτε η ώρα, ούτε ο χρόνος να δώσουμε κάποια ερμηνεία. Τώρα βρισκόμαστε στους ημιτελικούς. Και αυτό που μετράει να παρουσιαστούμε στον τελικό που θέλουμε να πάμε, όσο πιο έτοιμοι, για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Είναι η χρονιά και οι εξηγήσεις συζητιούνται στην ομάδα. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να δουλεύουμε και να παρουσιαστούμε στο τέλος όπως θέλουμε».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News